MIXED 2 KAMPIOEN IN DE OVERGANGSKLASSE I

(Wim van Hoof)

Door een foutieve verslaggeving over het kampioenschap, degradatie en promotie, is dit verslag gecorrigeerd en volgt hierbij de juiste weergave van het verslag van 14 april jl.

Mixed 2 heeft in de Overgangsklasse I afgelopen week met een 6-2 zege op Brabantia 3 het kampioenschap binnengehaald en promoveert naar de Hoofdklasse van de HBB. Alle wedstrijden van de competitie zijn inmiddels gespeeld en zijn de kampioenen en gedegradeerde teams bekend. In de Topklasse degradeert ook Con Brio 2 als voorlaatste. In Overgangsklasse II zijn BCV 2 en SRH gelijk geëindigd en is BCV 2 reglementair kampioen, door meer partijen te winnen in twee onderlinge wedstrijden met SRH. In de Derde Klasse II degradeert Heiakker 2 door minder games te winnen in de onderlinge wedstrijden met Never Down.

De titel kon Mixed 2 eigenlijk niet meer uit handen geven, maar met de nummer drie van de ranglijst,      Brabantia 3, weet je het nooit hoe men de zenuwen in bedwang kon houden. Het team van Ton Slaets had daar zeker in de dubbel partijen geen probleem mee en pakte met drie zeges al een voorschot op de titel en de promotie. Alleen Dorien Maas en Maredy Daems moesten na drie games hun meerdere erkennen in Linda Floris en Marieke Schellen van Brabantia 3, maar dat werd weer hersteld door Ruud van Kilsdonk die Frank Bastiaans in twee games het nakijken gaf. Het kampioenschap was met deze score zeker nog geen feit want op een andere baan was de concurrent, Fair Play, bezig aan een goede serie en nam op hetzelfde moment een 5-0 voorsprong. De spanning werd nog verder opgevoerd toen Brabantia 3 de achterstand verkleinde naar 4-2 en er nog twee partijen gespeeld moesten worden. Één zege in het enkelspel was Mixed 2 nog verwijderd van het kampioenschap en daar zorgden zowel Paul v/d Vegt als Dorien Maas voor, tot grote vreugde van hun medespelers. Ondanks de blijdschap op de ene baan, bleef Fair Play op de andere baan de ene na de andere partij winnen tegen het al gedegradeerde Boemerang uit Meijel. Alleen Sylvia Muller moest voor haar tegenstander buigen en nam Fair Play, misschien met een beetje wrange smaak, afscheid van dit badmintonseizoen, dat ondanks de 7-1 zege het niet gelukt was om de titel van Mixed 2 af te pakken. Voor BCV 2 en SRH stond voor beide teams het kampioenschap op het programma. Het team uit Valkenswaard had tegen hekkensluiter RBC uit Sint Oedenrode de handen vol om een nipte 5-3 uit het vuur te slepen. BCV 2 had minimaal een zege nodig om het kampioenschap binnen te halen. De nipte 5-3 winst op RBC was voldoende om de vlag te hijsen ondanks de winst van SRH dat tegen BC’85 ook de winst binnenhaalde. Beide teams eindigen de competitie met een gelijk aantal punten en gamesaldo. Gezien in de onderlinge wedstrijden, BCV 2 meer partijen had gewonnen, bepaalt het reglement van de HBB dat het team uit Valkenswaard kampioen is. De tegenstander  van BCV 2, RBC uit Rooi vervulde haar sportieve plicht, kwam met de sterkste opstelling naar Helmond en onderstreepte nogmaals dat het over goede spelers beschikt die zeker in deze klasse thuis horen. BCV 2 had geen antwoord op het rustige en goed spelend RBC en kon na de vier dubbel partijen de tegenstander niet op de knieën krijgen. Het bleef spannend want ook de eerste twee singles werden gedeeld waarmee de stand 3-3 niet voldoende was voor het kampioenschap van de koploper. Pas in de laatste twee partijen moest de degradant van de Overgangsklasse het hoofd buigen maar wist ook de koploper dat het kampioenschap gevierd kon worden, ondanks het scoreverloop van SHR tegen BC’ 85.

In de Eerste klasse I heeft Dommelen een belangrijke 5-3 zege geboekt op Con Brio 5. De toegekende punten waren voldoende om de degradatieplaats over te dragen aan Hanevoet 3 dat nu vier punten achterstaat op het team uit Dommelen. Beiden krijgen in hun laatste wedstrijd teams op bezoek die ook nog kans hebben op het kampioenschap. Hanevoet 3 mag proberen om koploper Eindhoven een voet dwars te zetten, maar moest eerder dit seizoen een 6-2 nederlaag incasseren. Dommelen moet zien te voorkomen dat BCAB 3 weer niet met een 7-1 zege aan de haal gaat. Twee belangrijke wedstrijden zowel voor de titel als degradatie. In 1-II speelden de nummers een en twee tegen elkaar met als inzet het kampioenschap. Koploper Mixed 3 moest haar positie verdedigen tegen concurrent Fair Play en waren goed aan elkaar gewaagd. Dat bleek duidelijk in de eerste fase van de wedstrijd waarin men elkaar in evenwicht hield. Ook toen de eerste twee singles waren gespeeld was het verschil slechts één game in het voordeel van het team uit Beek en Donk. Hierna sloeg het noodlot toe voor Fair Play want zowel Shiran Smet als Yvonne Jussen moesten voor hun tegenstanders buigen en kon Mixed 3 de kampioensvlag hijsen. Hanevoet 4 eindigde het seizoen tegen Smashing Bruang met een kleine zege van 5-3.

 

In 2-I blijft tot de laatste wedstrijd spannend want Phoenix 3 behaalde een 6-2 zege op BCAB 5 en staat tweede met een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Mixed 4. Het team uit Helmond moet nog twee wedstrijden spelen en heeft tegen Ganzeveer 4 een gemakkelijke tegenstander, maar zal tegen BCV 3 alle krachten moeten aanspreken om de winst binnen te halen. Ook het team uit Valkenswaard moet nog twee wedstrijden en staat met 41 punten op de derde plaats van de ranglijst. Mixed  4 zit voorlopig in de wachtkamer in afwachting wat o.a. Phoenix 3 in haar volgende wedstrijd presteert. In 2-II heeft Gemert 4 het kampioenschap al binnengehaald met ruime voorsprong op de concurrentie. Afgelopen week kwam BC’85 2 één game te kort om minimaal een beslissing wedstrijd uit het vuur te slepen tegen SRH 3 voor klassenbehoud. De 6-2 nederlaag tegen Dommelen 2 was net een brug te ver. In de derde klasse II is het Smashing Bruang 4 niet gelukt om Mixed 5 in de laatste wedstrijd voorbij te streven. De 5-3 zege van het team uit Eindhoven was te klein om het team uit Beek en Donk van de troon te stoten en moet genoegen nemen met een tweede plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven