EINDHOVEN OP DREMPEL VAN DE OVERGANGSKLASSE

(Wim van Hoof)

In de Eerste klasse I begint de spanning te stijgen wie zich de komende weken kampioen mag noemen. De beste papieren zijn voor BC Eindhoven dat met vier punten voorsprong op BCAB 3 de beste papieren heeft en het in de laatste wedstrijd op 23 april moet afronden tegen Hanevoet 3. Er kan nog van alles gebeuren en welk team houdt de zenuwen het beste in bedwang, want ook BCAB 3 kan bij een misstap van de huidige koploper met de eer gaan strijken. Een grote rol de komende weken kan Dommelen spelen, dat tegen degradatie vecht en de tegenstander van BCAB 3 is. In de laatste twee wedstrijden is het voor dit team er alles aangelegen dat de nodige punten worden gescoord om ook komend seizoen in de eerste klasse van de HBB uit te komen.

Eindhoven heeft het game-saldo wat ruimer gemaakt door Never Down met de maximale score naar huis te sturen. Het team van Ad van Abeelen was te sterk voor de Helmonders die met een 8-0 nederlaag naar de douches werden gestuurd. Yvonne Meijer en Martin Smit begonnen goed in hun gemengddubbel, maar moesten in drie games toch de winst aan hun tegenstanders laten. Dat bleek op het damesdubbel na, het enige hoogtepunt aan Never Down’s zijde want Eindhoven zorgde met fris en goed badmintonspel dat Never Down weinig kon inbrengen. De 4-0 voorsprong, die in de dubbelpartijen werd gerealiseerd, kwam niet meer in gevaar, want ook de singels toonde Eindhoven zich een team dat het kampioenschap komende weken binnen kan halen. Maar dan moet het team uit Eindhoven de druk op de ketel houden, want concurrent BCAB 3 heeft de kans op het kampioenschap niet laten varen. Degradatie kandidaat zou roet in het eten kunnen strooien en spaart het team uit Dommelen misschien haar krachten tegen Con Brio 5, tot de laatste wedstrijd tegen BCAB 3. Het team van Erik Alfrink moest tegen Hanevoet 3 de mouwen opstropen om de score zo hoog mogelijk te maken. Voor Hanevoet 3 stond er niets meer op het spel en kon vrijuit spelen. BCAB 2 had veel moeite om de tegenstander te bedwingen en kwam in de dubbel partijen niet verder dan een 2-2 gelijke stand. Zowel George Calon als Gre Parlevliet hadden de handen vol aan hun tegenstander, maar sleepten hun singel in drie games toch over de streep, waardoor BCAB 3 de 6-2 zege over de streep trok.

In 3-I is de beslissing al gevallen en promoveert Hanevoet 5 komend seizoen naar de tweede klasse. Dit lijkt voor het team een mooie uitdaging, gezien de eenvoud waarmee het team van Riekie Schenkelaars de punten dit seizoen binnenhaalde en concurrent Gemert 6 op grote achterstand werd gezet. Weer was het team uit Eindhoven te sterk voor de concurrent uit Gemert, dat de kampioen wel twee games ontnam maar toch een 6-2 nederlaag aan de broek kreeg. Hekkensluiter Never Down 2 heeft nog één wedstrijd te gaan om degradatie naar de vierde klasse af te wenden. Tegen de nummer drie van de ranglijst, Con Brio 7, voegde het team van Hans Schatorjé vier punten aan het totaal toe door het gelijkspel te spelen. De laatste en belangrijkste wedstrijd is 23 april tegen voorlaatste Heiakker 2 uit Deurne, dat natuurlijk het vege lijf wil redden om komend seizoen eveneens in de derde klasse uit te komen. Na de dubbelpartijen zag het er voor Never Down 2 niet florissant uit na de 3-1 achterstand. Iedereen dacht dat degradatie een feit was, behalve de spelers van teamleider Hans Schatorjé. De spannende eerste twee singels werden in de extra game door Never Down 2 gewonnen en werd de achterstand weggewerkt. Toch werd de druk weer op de hekkensluiter gelegd nadat Jos van Leuken, Con Brio weer op voorsprong bracht na winst op Dick van Hees. In de laatste partij vocht Patricia van de Ven voor wat ze waard was en had in Femke van Leuken een sterke tegenstander. Toch lukte het haar om weer een belangrijkpunt voor haar team binnen te halen en won nipt in de extra game met 21-17. Smashing Bruang 4 heeft de spanning in de top van afdeling 3-II weer enigszins teruggebracht met een 7-1 zege op Gemert 7 en heeft nog een kleine kans om het kampioenschap van Mixed 5 te dwarsbomen. De koploper uit Beek en Donk heeft vijf punten meer dan de nummer twee uit Eindhoven en moet het laatstgenoemde team met 7-1 winnen om eventueel het kampioenschap binnen te halen. De eerste wedstrijd in december zegevierde Mixed 5 en zal zich de kaas niet van het brood laten eten en gewoon het kampioenschap binnenhalen en promoveren naar de tweede klasse. Onderaan heeft rode lantaarndrager nog een kleine kans om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. Voorlaatste Ganzeveer 5 is uitgespeeld en heeft drie punten meer dan het team uit Beek en Donk maar is zeker nog niet veilig. De 6-2 nederlaag van Ganzeveer 5 in de laatste wedstrijd tegen Mierlo 4, kan het team uit Aarle Rixtel fataal worden omdat de concurrent Mixed 7 nog een wedstrijd heeft te gaan. Gemert 7 is de tegenstander waarvan Mixed 7 eerder met 5-3 won. Een zelfde uitslag betekent handhaving van de derde klasse en zelfs een gelijkspel is voldoende om zich in deze klasse te handhaven. Na 22 april wordt alles helder, dan is ook de hekkensluiter klaar met haar wedstrijden en wordt de balans opgemaakt.

 

In de beide afdelingen van de vierde klasse is de strijd gestreden. In 4-I is Hanevoet  6 kampioen en promoveert naar de derde klasse. In de laatste wedstrijd werd Mierlo 5 met 7-1 verslagen. In 4-II bleef het tot de laatste wedstrijd van het seizoen spannend, want beide kanshebbers voor het kampioenschap moesten afgelopen week het strijdtoneel nog betreden. De monsterzege van Heeze 2 (8-0) op Ganzeveer  7 was net voldoende op de titel veilig te stellen. Concurrent Dommelen 3 speelde tegen Mierlo 7 en won met 7-1. Het verlies in de voorlaatste partij van Harold van der Velden tegen Wouter Buit (21-15;19-21;21;15) werd het team uit Dommelen noodlottig en greep zo naast een beslissingswedstrijd en mocht Heeze 2 definitief de vlag hijsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven