EINDHOVEN RUIKT HET KAMPIOENSCHAP IN I-1

(Wim van Hoof)

BC Eindhoven staat op de drempel van het kampioenschap in de Eerste klasse, dankzij het puntenverlies van de concurrentie. Zelf zegevierde Eindhoven met 6-2 over Heeze en moest de grootste concurrent Con Brio 5, eerder deze week, punten inleveren omdat Never Down de opmars blokkeerde met een gelijkspel. Daarna herstelde Con Brio 5 zich met een 6-2 zege op Hanevoet 5. Hierdoor staat Con Brio 5 weliswaar in punten gelijk met Eindhoven maar had daar wel één wedstrijd meer voor nodig. Ook BCAB 3 had een uitglijder, ook tegen Never Down dat het team uit de Achtse Barier op een gelijkspel hield. Met twee punten verwijderd van de koploper lijkt BCAB 3 de grootste concurrent voor het team uit Eindhoven.

Heeze liet zich door Eindhoven niet zo maar opzij zetten en gaf de nieuwe koploper in I-1 goed tegenpartij.  Het team van Ad van Abeelen was vooral in de vier dubbelpartijen sluwer en zette de tegenstander uit Heeze meteen op het verkeerde been. Tijdens het enkelspel kwam Heeze beter tot haar recht en scoorde verdiend twee zeges op rij. Dat bleek niet voldoende om het Eindhoven echt moeilijk te maken, want eerder had Sander van Beers voor Eindhoven al het vijfde punt gescoord, waarna in de laatste partij Peggy Goris de eindstand bepaalde. Never Down heeft de afgelopen week twee keer de concurrenten van Eindhoven behoorlijk dwars gezeten. Twee keer hield het team van Frank Hermans de concurrentie van de koploper in bedwang met een gelijkspel. Werd eerder afgelopen week Con Brio 5 van de koppositie verdrongen door punten te verliezen, daarna liep ook BCAB 3 averij op tegen Never Down. Tegen Con Brio 5 moest Never Down eerst een 3-0 achterstand wegwerken en incasseerde toen ook in de voorlaatste partij een nederlaag. In de laatste vrouwensingle kon Lenette Swinkels nog net een nederlaag voor haar team voorkomen. Tegen de nummer twee van deze afdeling  BCAB 3, hield Never Down de tegenstander ook op een gelijkspel. Liefst vijf partijen werden in de extra game beslist waarvan de bezoekers uit Eindhoven er drie wonnen. De overige twee partijen winst, bleken net voldoende want Never Down pakte haar punten in de twee single partijen van Martin Smit en Joost Boetzkes. In de onderste regionen vechten Hanevoet 3 en Dommelen tegen degradatie en deelden de punten. Met nog twee wedstrijden te spelen, blijft Dommelen laatste met één punt achterstand op Hanevoet 3. In de eerste klasse II is alleen onderin de beslissing gevallen en daalt Brabantia 4 af naar de tweede klasse volgend seizoen. Het team uit Waalre nam met een 8-0 nederlaag tegen koploper Mixed 3, afscheid van de eerste klasse. Met deze eclatante zege op de hekkensluiter heeft Mixed 3 nu een voorsprong van vier punten op de grootste concurrent Fair Play 2, dat nipt een 5-3 zege behaalde op Hanevoet 4 en daarmee ook op grotere afstand kwam met de koploper. Beide teams spelen elk nog twee wedstrijden waarin de spanning zeker zal oplopen. Con Brio 6 heeft zich veilig gespeeld in deze afdeling en kan de overige wedstrijden met een gerust hart spelen. Het gelijkspel tegen Smashing Bruang 3 was ruim voldoende om boven de degradatiestreep te blijven.

Zowel de strijd om het kampioenschap, als de degradatie perikelen gaan de komende weken in de tweede klasse I een grote rol spelen. Drie teams zijn nog in de race voor het kampioenschap en onderin strijden Ganzeveer 4 en BCAB 5 voor het behoud van deze klasse. Mixed 4 staat met één punt meer, als eerste geplaatst en zette met een nipte zege BCV 3 aan de kant. Meteen daarachter volgt Gemert 5 met een punt achterstand op de koploper en speelde afgelopen week tegen een grote concurrent voor de titel in deze afdeling, namelijk Phoenix 3. Het team uit de Helmondse Rijpelberg heeft drie punten minder dan de koploper maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. De spanning zal de komende weken toenemen en het blijft een grote vraag welk team van dit trio straks de kampioenvlag hijst. Voor BCAB 5 hangt de vlag half stok, staat weliswaar in punten gelijk met Ganzenveer 5 maar had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Het zal voor beide teams nog een zware klus worden om zich te handhaven. In 2-II is de strijd ook nog niet gestreden waarin Gemert 4 aan de leiding gaat, op drie punten gevolgd door Mierlo 3. Beide teams gaan in de resterende twee wedstrijden onderling uit maken wie komend jaar een klasse hoger speelt. Gemert 4 had de handen vol aan Bakel 3 om niet te verliezen, terwijl Mierlo 3 dichter bij klom door een grotere zege op BC ’85 2. Dit team uit Helmond moet de strijd tegen degradatie aangaan met SRH 2 uit Veldhoven, dat een grote 7-1 nederlaag kreeg te verwerken tegen streekgenoot Dommelen 2. Beide teams staan in zowel punten als gamesaldo exact gelijk wat de spanning in de strijd om het behoud van deze klasse nog groter maakt.

De strijd is gestreden in de Derde klasse I waarin Hanevoet 3 met een klinkende 8-0 zege op hekkensluiter Never Down 2, het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse heeft gerealiseerd. Geen moment dit seizoen is deze titel in het geding geweest, want het team van Rieky Schenkelaars leek te sterk voor deze klasse. Alleen in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Con Brio 7 moest de kampioen uit Eindhoven een gelijkspel toestaan, waarna alleen maar overwinningen volgden. Voor Never Down 2 worden de komende weken zwaar om degradatie te voorkomen. De overige teams spelen verder hun wedstrijden om des keizers baard en hebben alleen Never Down 2 en Heiakker 2 nog een morele plicht om klasse behoud te bewerkstelligen. In 3-II heeft koploper Mized 3 nog zes punten nodig om het kampioenschap van deze afdeling binnen te halen. Gezien de vorm waarin het team van Gert Lahaije zich bevindt kan de titel en de promotie niet meer ontgaan. Nummer twee Mierlo 4 kan de koploper niet meer inlopen, daarvoor is de afstand te groot. Theoretisch kan alleen Smashing Bruang 4 de koploper uit Beek en Donk nog van de troon stoten maar dan moeten de drie nog te spelen wedstrijden met 8-0 worden gewonnen en mag Mixed 4 geen enkele game meer winnen. Onderin staat Mixed 7 er niet florissant voor en sluit de ranglijst met twee punten achterstand op Ganzeveer 5 en vijf punten op Gemert 7. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de kansen nog niet verkeken.

 

Met een grote 7-1winst op Someren 2 heeft Hanevoet 6 het kampioenschap in de Vierde klasse I binnengehaald en mag komend seizoen een klasse hoger spelen. Geen moment is deze titel dit seizoen in gevaar geweest want het team van Ad van Dommelen was superieur en verdient deze titel. De enige concurrent, Someren 2 weet nu ook hoe sterk dit team is en is ook het enige team deze competitie dat gelijk speelde tegen de kersverse kampioen. Een mooie tweede plaats van het Somerens team. Met nog een wedstrijd te spelen staat BC’85 3 nog met lege handen. Renske Waterreus met haar team wacht nog op de eerste zege en hoopt het seizoen af te kunnen sluiten met een zege. In 4-II heeft Heeze 2 de laatste strohalm gepakt en de spanning in deze afdeling van de vierde klasse weer helemaal teruggebracht. Met een nipte 5-3 zege versloeg het team van Diana Verberne, koploper Dommelen 3 met 5-3 waarin beide teams exact met dezelfde cijfers gelijk staan. In de laatste wedstrijd van het seizoen zal de beslissing vallen om de kampioen van deze afdeling aan te wijzen. Ganzeveer 7 verloor ook haar negende wedstrijd en scoorde slechts tot nu toe 14 punten. Het team verdiend waardering voor haar sportieve plicht om elke wedstrijd weer als tegenstander te fungeren met de hoop op een klein succesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven