De HBB, wie zijn wij?

Wie en wat is de HBB?

HBB staat voor Helmondse Badminton Bond.

De HBB is een zelfstandige overkoepelende badminton organisatie in oost Brabant waarbij ca 25-30 badmintonverenigingen zijn aangesloten. De aangesloten verenigingen komen uit het gebied Helmond – Eindhoven of directe omgeving. Het gebied strekt zich uit van Valkenswaard tot Meijel en van Deurne tot Erp.

De aangesloten verenigingen hebben samen meer dan 2500 aangesloten leden, waarvan er als regel 1200 tot 1500 op reguliere basis competitie spelen bij de Helmondse Badminton Bond. Het betreft zowel jeugd als senioren.

De actuele samenstelling van de diverse commissies zijn op deze website te vinden. Jeugdzaken, Seniorenzaken en het Hoofdbestuur van de HBB.

Doelstelling van de HBB

De Helmondse Badminton Bond heeft als doel het coördineren van gezamenlijke activiteiten gericht op het beoefenen en het bevorderen van de badmintonsport in de ruimste zin, voor Helmond en door het bestuur te bepalen omliggende plaatsen.

Dit trachten we o.a. te bereiken door:

  • Het vormen van een band tussen badmintonclubs en spelers in het werkgebied
  • Het uitschrijven van, het meewerken aan of het regelen van wedstrijden en toernooien
  • Het bevorderen van de oprichting van badmintonclubs in ons gebied
  • Het instellen van open en besloten kampioenschappen
  • Het organiseren van selectietrainingen voor jeugd
  • Het opleiden van verenigingskader via begeleidingscursussen en trainingsstages
  • Samenwerkingsverbanden met andere overkoepelende badminton organisaties

Samenwerkingsverbanden

De HBB heeft samen met haar collega badmintonbonden, t.w. de Recreatieve Badmintonbond Breda (RBB) en de Bossche Badminton Federatie (BBF) een convenant gesloten met Badminton Nederland (BNL). De betrokken bonden erkennen de zelfstandigheid en eigen identiteit van elkaar en het belang van iedere bond voor het badminton als geheel in hun gebied. Het samenwerkingsverband heeft als doel badminton te promoten in de breedste zin van het woord.

Website

De website wordt beheerd vanuit de PR-commissie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven