IN MEMORIAM HARRY COLEN

HBB

Toch nog vrij onverwacht bereikte ons het bericht dat ons erelid en oud voorzitter van de Helmondse Badminton Bond, Harry Colen, zondag 29 maart 2015  is overleden.

Een zeer zeldzame erfelijke spierziekte, waar tegen Harry vanaf zijn middelbare leeftijd heeft gevochten, kon hij deze ongelijke strijd niet winnen.

De oudere spelers en bestuursleden binnen de HBB kennen Harry als speler en bestuurder die zijn liefde voor de badmintonsport niet onder stoelen of banken stak. Samen met zijn Marianne waren zij een bekend koppel, eerst op landelijk niveau bij de Nederlandse Badminton Bond op een hoog niveau, waarna later de overstap naar de regionale HBB competitie werd gemaakt. Harry was een fanatieke badmintonspeler met een winnaars mentaliteit. Aan verliezen had hij een broertje dood wat hij na een verliespartij ook duidelijk liet merken. Af en toe verbaal maar met zijn hart op de juiste plaats. Dat toonde Harry ook 10 jaar lang toen hij in 1984 aantrad als voorzitter van de HBB. Het was een bewuste en een goed overwogen stap, want Harry nam nooit beslissingen over één nacht ijs. Een voorzitter die niet alleen sprak met voorstanders van zijn ideeën, maar wist met open, eerlijke gesprekken ook zijn tegenstanders te overtuigen, om met een grote gezamenlijk inzet de HBB verder uit te bouwen tot een professionele badminton bond. Belangrijke ontwikkelingen die Harry als voorzitter realiseerde, was de jeugdopleiding, die in de jaren daarna steeds meer werd uitgebreid en waaruit succesvolle jeugdspelers en -speelsters kwamen, waarvan de HBB nog steeds profijt heeft. In deze periode zorgde hij ook dat binnen de HBB de automatisering zijn intrede deed en dat op de dag van vandaag een niet meer weg te denken medium is binnen de HBB. In zijn zittingsperiode bloeide de HBB op, met ruim 150 senioren teams verspreidt over zuid oost Brabant, met ca. 4500 individuele spelers. Deze voorzitter heeft door zijn werk een stevige basis gelegd voor het voortbestaan van de HBB.

Harry Colen was een grote persoonlijkheid met een enorme dosis ervaring en verstand van zaken. Tijdens zijn afscheid in de ledenvergadering van december 1994, waarin hij werd benoemd als erelid van de HBB, onderstreepte hij nog eens het belang van bestuurders binnen de HBB. Op dat moment was er nog geen opvolger en waarschuwde hij dat de HBB een schip zonder kapitein zou worden, maar kreeg daarna toch weer een opvolger.

De boot die zo prachtig op de rouwkaart is afgebeeld en waaraan Harry met miniatuur scheepsbouw, menig uur heeft besteed, prijkt nog steeds in de huiskamer. Helaas heeft de kapitein dit schip gedwongen moeten verlaten. Hoe graag had hij zijn schip verder willen besturen over de woelige baren van het leven. Verder willen leven samen met zijn Marianne op zijn mooi gelegen appartement aan de Ruusbroeclaan in Helmond.

Het heeft zo niet mogen zijn. Harry werd 77 jaar.

Met het overlijden van Harry Colen neemt de Helmondse Badminton Bond met respect en grote waardering afscheid van een markante man, die de HBB niet gauw zal vergeten.

Wij wensen zijn vrouw Marianne, zijn dochters Kim en echtgenoot Edwin, Karin en echtgenoot Frank, de kleinkinderen Lukas en Simone, veel sterkte bij dit intens grote verlies.

 

 “Als jij me vasthoudt

 Aan het einde van mijn leven,

   Heeft het geluk voor mij

        Tot aan mijn dood geduurd.”

 

(tekst op de rouwkaart.  Tsjechov)

Categorie: HBB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven