Con Brio oppermachtig in de Topklasse

(Wim van Hoof)

Welk team in de topklasse is in staat om Con Brio van de zeventiende titel af te houden? Elk jaar weer proberen teams de hegemonie van de HBB kampioen te doorbreken, maar telkens blijkt weer dat de stap te groot is, ofschoon Gemert 2 vorig seizoen er het dichtst bij is geweest. Ook nu is het verschil al weer opgelopen naar negen punten met de nummer twee, Gemert, en de afstand gaat eerder groter dan kleiner worden.

Ook Mixed uit Beek en Donk moest weer het hoofd buigen en werd met 7-1 naar de douches gestuurd. Mixed is zeker geen slecht team maar mist toch de power om het een team als Con Brio moeilijk te maken. De dubbelpartijen werden alle vier door de koploper in twee games gewonnen met ruim verschil in de scores. Het hoogst haalbare waren de 18 punten in de eerste game van het mannendubbel, waarin Stan v/d Heijden en Johnny Muller, hun tegenstanders goed partij gaven. Met de zege van Arthur Martens op Johnny Muller stond de vijfde zege in deze nog prille competitie al vast voor Con Brio. Nadat Stan v/d Heijden in een spannende partij, Bartho Martens in de verlenging het nakijken gaf werd de eer toch gered en bepaalde in de slotpartij Edith Kuijpers de 7-1 uitslag. Gemert is de grootste concurrent tot op heden van Con Brio maar kwam door de 7-1 winst op hekkensluiter Phoenix geen stap dichterbij. Het verschil tussen de nummer twee van de topklasse en de rode lantaarndrager was duidelijk zichtbaar tijdens deze wedstrijd. De grote score mag zelfs niet geflatteerd genoemd worden want Gemert besliste de wedstrijd al heel snel. Partij na partij werd door het team van Rebecca Verhofstadt binnen gehaald en kon Angela Versteegden in de laatste partij het enige puntje voor haar team binnen loodsen. Ook Con Brio 2 bevindt zich in de gevaren zone, want het verschil met Phoenix is slechts drie punten. Gemert 2 was in de dubbelpartijen de overheersende partij waarin vooral de routine en inzicht doorslaggevend was. Pas na drie verloren partijen scoorde Con Brio 2 tegen met winst van de dames Annabel van Tilburg en Anne van Leuken die Nicole Streppel en Saskia Horijon in drie games versloegen. In het enkelspel probeerde het team van Ludy van Rixtel de rollen om te draaien maar alleen de dames die ook hun dubbel wonnen, versloegen nu ook hun tegenstanders in de single. Dat was niet voldoende want de Gemertse mannen bepaalde ten slotte de eindstand op 5-3.

Met de 6-2 winst op hekkensluiter Hanevoet 3, blijft Con Brio 5 koploper in 1-I. Met twee punten voorsprong op de nummer twee, Eindhoven dat Heeze met 7-1 naar huis stuurde. De spanning aan de kop van de standenlijst is groot omdat de koppositie in deze afdeling snel gewijzigd kan worden als Eindhoven de inhaalwedstrijd met winst afsluit. Ook BCAB 3 mag zich nog tot de kandidaten rekenen als de volgende wedstrijd met redelijk verschil wordt gewonnen. Tegen Hanevoet 3 had Con Brio 5 de handen vol om de eerste vier partijen winnend af te sluiten. Het team uit Eindhoven bood in deze fase goede tegenstand en dwong de koploper tot twee keer toe de extra game te gebruiken die ook met winst werden afgesloten. Jemi Stevanus pakte de eerste winstpartij voor zijn team, maar zijn teamgenoten konden dit succes niet evenaren. Alleen Yvette Troe lukte dat nog, maar toen stond  de nederlaag tegen de koploper al vast. Eindhoven pakte een royale zege op Heeze maar dat mag toch enigszins een geflatteerde winst worden genoemd. Heeze was zeker niet de mindere, opende met winst in het gemengddubbel, maar moest zowel in het mannen- als vrouwendubbel in drie games hun meerdere in Eindhoven kennen. Ook Jeroen Schaeken dwong zijn tegenstander de derde game aan te spreken, maar ook hier was dit niet voldoende voor een succesvolle afloop van de partij. Voor Eindhoven was de maat vol, want de overige drie singles werden in twee games gewonnen en naderde het team van Ad van Abeelen de koploper op twee punten met één wedstrijd minder gespeeld. BCAB 3 blijft nog wel op afstand maar de 6-2 zege op Never Down was voldoende om naar boven te kijken. Nadat de gemengddubbels met een gelijke stand werden afgesloten, zorgde het team uit Eindhoven dat deze fase van de wedstrijd met een 3-1 tussenstand werd afgesloten. In een spannend enkelspel tussen Martin Smit en George Calon, vergrootte de BCAB speler de voorsprong door in de verlenging van de derde game de Never Down speler te verslaan. Lenette Swinkels zorgde dat haar team nog even haar tanden liet zien met de tweede winst partij, maar Eric van Hamen Gré Parlevliet maakte in hun single aan alle illusies een einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven