Gemert komt niet dichter bij Con Brio

(Wim van Hoof)

Net voor het kerstreces zijn er nog enkele wedstrijden afgewerkt om een totaal beeld van de standenlijsten te krijgen. Na de feestdagen in december en na het vuurwerk van een nieuw sportjaar, heeft de HBB weer de draad opgepakt met een volledig programma, op weg naar de finale van de competitie. Over enkele maanden weet men wie de kampioensbeker in ontvangst mag nemen, maar ook welk team volgend jaar een klasse lager moet gaan acteren.

In de topklasse gaat de strijd tussen de titelverdediger Con Brio en Gemert. Deze twee teams hebben op dit moment een behoorlijk gat geslagen met het overige teams in deze afdeling. Het onderling verschil tussen beide koplopers is op dit moment elf punten. Wat Gemert ook probeert, men komt geen stap dichter bij Con Brio. Het is een behoorlijk gat dat Gemert de komende periode moet zien te overbruggen om Con Brio te kunnen passeren. Beide teams wonnen hun wedstrijden met dezelfde uitslag waardoor ook het onderlinge verschil gehandhaafd bleef. De koploper versloeg hun tweede team met 7-1 maar hadden de handen behoorlijk vol om hun clubgenoten op afstand te houden. Vier keer moest de gedoodverfde kampioen de derde game aanroepen om winst te forceren. Alleen Stan van de Laar lukte het om de eer te redden door Arthur Martens in drie games te verslaan. Ook Gemert pakte de volle winst en moest eveneens aantreden tegen hun clubgenoten van het tweede team. Ook hier probeerde Gemert 2 de schade zoveel mogelijk te beperken, maar de drie partijen waarin de derde game noodzakelijk was, werden alle drie verloren. Alleen Nicole Streppel redde in de laatste partij de eer voor haar team. Mixed en Ganzeveer hielden elkaar in evenwicht (4-4) en strijden verder voor de derde plek in de topklasse.

In de Hoofdklasse I had koploper Mierlo de handen vol aan Phoenix 2 dat de voorlaatste plek op de ranglijst inneemt. Het team uit de Rijpelberg in Helmond speelde sterk in de beginfase en hield de koploper uit Mierlo in de dubbelpartijen goed in bedwang. Ook in de twee eerste singles won elk team een partij en moesten de laatste twee partijen uiteindelijk de winnaar van deze match aanwijzen. Hierin bleek de koploper de sterkste en zette met twee winstpartijen in de slotfase Phoenix 2 met nipte cijfers van zich af. Brabantia en Bakel raakten verder achterop na de puntendeling in de onderlinge confrontatie. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en lieten zich niet verrassen. Na een 2-2 gelijkstand in de dubbelpartijen, gingen beide teams in de singles op dezelfde wijze verder maar konden beide de overwinning niet forceren. In H-II lijkt de strijd om de titel te gaan tussen BCV en BCAB. Beide teams wonnen afgelopen week nipt hun wedstrijden tegen respectievelijk Bakel 2 en Hanevoet. Koploper BCV uit Valkenswaard had vooral in de dubbelpartijen de handen vol aan het team uit Bakel. Bakel 2 nam een 2-0 voorsprong, opgebouwd in de gemengddubbels, maar kon niet verhinderen dat BCV in het mannen- en vrouwendubbel de stand weer gelijk trok. Weer deelde Bakel 2 een speldenprik uit na winst van Remco Rops op Gerard Mesman. Maar daarna toonde het team van Karin Tholen niets voor niets de koploper te zijn en won de overige drie partijen wat voldoende was voor deze winst. Na de 3-1 voorsprong van BCAB waren de twee overwinningen in de singels voldoende voor de eindzege. Inde laatste twee singles liet Hanevoet zien een goede middenmoter te zijn en beperkte het verlies met twee zeges tot 5-3.

In Overgangsklasse I heeft Mixed 2 de koppositie versterkt door zelf met 6-2 te winnen van Mierlo 2, terwijl concurrent Fair Play punten liet liggen tegen Brabantia 3 en dus verder achterop raakte. Tegen Mierlo 2 had de koploper uit Beek en Donk vooral in de beginfase een makkelijke avond. Hierna liet het team uit Mierlo zien, niet naar Fitland te zijn gekomen om afgeslacht te worden en zette hierna de aanval in met winst in het vrouwendubbel. Dat voorbeeld kreeg door Rianne Kusters met succes een vervolg, maar bleek later het laatste winstpunt te zijn. Mixed 2 strekte nog een keer de rug en won de overige singlepartijen waarmee de koppositie in deze afdeling werd versterkt. Zoals gezegd liet Fair Play de kans liggen om het verschil met de koploper te verkleinen door tegen Brabantia gelijk te spelen. Ganzeveer 3 profiteerde wel met een zege op Boemerang uit Meijel en klom met de 6-2 zege naast Fair Play op de ranglijst. In O-II bleef de afstand tussen de nummers een en twee gelijk. Zowel koploper BCV 2 als achtervolger SRH wonnen beide hun wedstrijd met 5-3 tegen respectievelijk RBC uit Sint Oedenrode en BC’85 uit Helmond. Het gat tussen de nummers een en twee blijft hierdoor vijf punten. Hanevoet 2 deed goede zaken tegen Ganzeveer 2 en nadert met de 5-3 zege op Ganzeveer 2, het team uit Aarle Rixtel op een punt. Het team uit Sint Oedenrode blijft door de nederlaag hekkensluiter in deze afdeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven