BC Eindhoven lachende derde

(Wim van Hoof)

Terwijl de concurrenten in de eerste klasse I elkaar geen ruimte gaven en de eindscore op een gelijkspel hielden, profiteerde koploper Eindhoven van deze misstap. Tegen het laag geklasseerde Dommelen won de koploper met 6-2 en vergrootte daarmee de afstand op de concurrentie.

Toch had het team van Ad van Abeelen de handen vol om het team uit Dommelen op afstand te houden. Dommelen speelde een sterke wedstrijd en het onderlinge verschil tussen beide teams was nihil. Tijdens de hele wedstrijd was de verhouding tussen de nummer een van deze afdeling en voorlaatste gelijk. Men vraagt zich af waarom het team van Bas Buiter dit seizoen pas één wedstrijd heeft gewonnen en één gelijkspel. Het is een homogeen team dat de tegenstander kan bedwingen, maar meestal gaat het in de beslissende fases van de wedstrijd mis. Ook tegen Eindhoven was Dommelen gelijkwaardig, zette de tegenstander regelmatig met de rug tegen de muur, maar op de beslissende momenten drukte het team niet door. Vijf partijen in drie games, waarvan slechts een partij, het mannendubbel, succesvol werd afgesloten is te weinig. Na deze fase zag het er best goed uit en werd Eindhoven de duimschroeven aangedraaid. Bas Buiter had het derde punt voor het grijpen, maar moest in drie games buigen voor Sander van Beers. Nadat Eindhoven ook het eerste damesenkel naar zich toe had getrokken, gaf Dommelen in de laatste twee partijen niet op, maar ook toen bleek de koploper uit Eindhoven in drie games effectiever. De twee concurrenten, Con Brio 5 en BCAB 3, konden niet voorkomen dat een van de twee, in de buurt van Eindhoven bleef. Met de puntendeling raakten beide teams verder achterop. In de beginfase nam het team uit Helmond een 2-0 voorsprong maar BCAB 3 kwam sterk terug in het mannen- en vrouwendubbel. Het team uit de Achtse Barier in Eindhoven nam hierna zelfs een voorsprong, maar moest na twee verlies partijen alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Gre Parlevliet zorgde dat de wedstrijd met een puntenverdeling werd afgesloten. In afdeling 1-II was het net omgekeerd en leverde koploper Fair Play punten in terwijl de grootste concurrent, Mixed 3 met winst op Hanevoet 4, de koploper op één punt naderde. In Gemert 3 ontmoette Fair Play een sterke tegenstander die zich niet zo maar naar de slachtbank laat leiden. Dat ondervond het team van René van Deursen aan den lijve, niet meteen in de eerste fase van deze wedstrijd, waarin de koploper een verdiende 3-1 voorsprong opbouwde. Tijdens de singles kon Fair Play deze voorsprong niet uitbreiden en liep zelfs tegen een 4-3 achterstand aan. Gelukkig had de koploper in de persoon van Gea Blom nog een sterke troef achter de hand, want zij voorkwam een nederlaag en deelden beide teams de punten. Mixed 3 profiteerde van deze kleine misstap van de koploper, met een zege op Hanevoet 4 en daagt hiermee de koploper uit in de strijd om het kampioenschap. De basis voor deze winst lag al in de dubbelpartijen waarin een 3-1 voorsprong werd opgebouwd. Die kwam echter niet meer in gevaar, ook niet toen Hanevoet 4 een tweede partij binnenhaalde. Dat bleek de laatste stuiptrekking van het team uit Eindhoven, want in de laatste twee singles bepaalde Mixed 3 de eindstand op 6-2.

In tweede klasse I stond de topper Phoenix 3 tegen Mixed 4 op het programma met als inzet de koppositie in deze afdeling. Beide teams hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt en waren goed aan elkaar gewaagd. Phoenix 3 wist dat in dergelijke wedstrijd de beslissing tijdens de dubbelpartijen van grote invloed kan zijn en dat bleek uiteindelijk ook na de laatste partij. Het team uit de Rijpelberg in Helmond haalde in deze fase van de wedstrijd drie winstpartijen binnen tegenover het team uit Beek en Donk slechts een. Een 3-1 voorsprong die in de singles verdedigd moest worden. Dat deed het team van Els Leyten met verve want Quinten v/d Zanden zorgde in zijn single voor het vierde punt. Mixed 4 probeerde minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen, waarin Annie van Leuken het voorbeeld gaf. Het antwoord kwam direct van Phoenix 3 met een zege van Joey Leyten op Bas van Lieshout. Dat bleek de genadeklap voor het team uit Beek en Donk en mocht Phoenix 3 met de 5-3 zege zich koploper van deze afdeling kronen. Met de 6-2 zege op Ganzeveer 4, sluipt Gemert 5 heel stilletjes in de richting van de koploper en nadert Mixed 4 op een punt en hijgt ook de nieuwe koploper in de nek op een afstand van slechts drie punten. Na de twee winstpartijen in het gemengddubbel, verliep het allemaal wat moeizamer bij Gemert 5, waarvan Ganzeveer probeerde te profiteren. De 3-1 voorsprong werd ingekort tot 3-2, maar Sarah Reintjes zorgde dat het verschil weer op twee punten werd gebracht na haar zege op Wendy Vlamings. De laatste fase van de wedstrijd legde het team uit Aarle Rixtel, de nummer drie van de ranglijst nog twee keer het vuur aan de schenen, maar verder dan een extra game kwam men niet.

In de Vierde klasse I blijft Hanevoet 6 de onbetwiste koploper. Met een riante 7-1 zege op BC’85 3 stuurde het team uit Eindhoven de Helmonders naar huis en versterkte daarmee ook haar eigen positie aan de top. Die wordt nu minder bedreigd door Someren 2, dat tegen Ganzeveer 6 niet verder kwam dan een nipte 5-3 zege. Mierlo 8 deed goede zaken. Met de 5-3 zege op Mierlo 5 kon het “achtste” van Mierlo de rode lantaarn doorgeven aan BC’85 3. De strijd in 4-II gaat tussen Dommelen 3 en Heeze 2. Beide teams staan op grote afstand van de overige teams en bleven ook in hun zesde wedstrijd ongeslagen. De koploper Dommelen 3 had geen probleem met Ganzeveer 7 en won met 8-0 waardoor de afstand met concurrent Heeze 2 op drie punten kwam te staan. Het team uit Heeze won slechts met 6-2 van BCV 2 waardoor het verschil opliep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven