FAIR PLAY ZET MIXED 2 IN DE WACHTKAMER

(Wim van Hoof)

In de Overgangsklasse I is de spanning te snijden als het gaat wie over enkele weken de kampioensvlag mag hijsen. Nog vier teams zijn hiervoor nog in de race, maar Fair Play heeft afgelopen week de slag om de titel voorlopig gewonnen door Mixed 2 met nipte cijfers terug te wijzen. Mierlo 2 staat met hetzelfde aantal punten gedeeltelijk op de eerste plaats, gevolgd door Mixed 2 met een punt minder, maar heeft ook een wedstrijd minder nodig gehad om op slechts één punt achterstand te staan. De nummer vier Ganzeveer 3 heeft twee punten achterstand en raakt door de onverwachte nederlaag achterop.

Twee teams die speelden voor hun kans om via promotie wedstrijden volgend seizoen in de hoofdklasse te spelen. Fair Play pakte de zaken meteen goed aan en dwong Mixed 2 al in de vier dubbelpartijen op de knieën. Het team uit Beek en Donk probeerde zich nog uit deze benarde positie te bevrijden en kreeg via Ruud van Kilsdonk weer aansluiting. De twee punten verschil werden weer hersteld nadat Sylvia Muller, Maridy Daems in twee games terug wees. Mixed 2 gaf zich niet gewonnen, kwam weer terug in de wedstrijd maar kon niet verhinderen dat Fair Play toch met de zege aan de haal ging, dankzij de winst van invalster Gea Blom, die verrassend Dorien Maas in twee games op het verkeerde been zette. Mierlo 2 boekte een royale zege op Boemerang uit Meyel en klom door de 7-1 winst naast Fair Play op de eerste plaats van deze afdeling. De uitslag doet vermoeden dat de Limburgers weinig kans hadden en onder de voet werden gelopen. Niets is minder waar want Mierlo 2 moest volop aan de bak om het team van Maikel  Sonnemans  op afstand te houden. Alleen Lisette Vriens zorgde voor de enige treffer door in drie games haar opponent te verslaan. Ganzeveer 3 moest onverwacht een nederlaag incasseren tegen Smashing Bruang 2 en verzuimde het team uit Aarle Rixtel de aansluiting met de koplopers te realiseren. Ganzeveer 3 ging tegen Smashing Bruang 3 goed van start en nam een 2-0 voorsprong met winst in beide gemengddubbels. Hierna kwam onverwacht de ommekeer, want het team uit Eindhoven won liefst vijf partijen achtereen en keek Ganzeveer 3 tegen een 5-2  achterstand aan. Anne v/d Elsen won de laatste partij voor haar team, maar dat bleek een doekje voor het bloeden.

 

Met de 6-2 zege op Heeze, heeft BCAB 3 zich in de Eerste klasse I zich samen met Eindhoven op de eerste plaats genesteld. Beide teams gaan in de volgende twee wedstrijden die nog op het programma staan, uitmaken wie straks promoveert naar de Overgangsklasse. BCAB 3 speelde een goede wedstrijd, constant in de afwerking en met grote inzet om de sprong naar de eerste plaatst te bewerkstelligen. Het team van Erik Alfrink startte met een nederlaag in de eerste partij, maar dat werd in de volgende partijen hersteld. George Calon bezorgde zijn team zelfs een 4-1 voorsprong na de winst in zijn single tegen Jeroen Schaeken. Even stribbelde het team uit Heeze nog tegen met winst van Elise Rodenburg en probeerde Marc Heijligers, Erik Alfrink op het verkeerde been te zetten. Dat lukte niet want in de extra game was de Eindhovenaar te sterk en bepaalde Gre Parlevliet de eindstand. In 1-II heeft Mixed 3 de koppositie weer overgenomen van  Fair Play 2 en heeft met drie wedstrijden te gaan één punt voorsprong op het team uit Eindhoven. Beide teams hebben ruime voorsprong op de achtervolgers en gaan de komende weken de strijd aan om het kampioenschap. Mixed 3 pakte meteen goed uit tegen Gemert 3 en zorgde na de dubbelpartijen voor een riante voorsprong. Toch liet Gemert 3 de kopjes niet hangen, want Johan Penninx en Marloes Dekkers wonnen beiden hun single. Jan Wijn rook zijn kans om het team uit Beek en Donk te laten wankelen, maar Martijn van Oeffel was in de extra game net iets meer doortastender. Anke van Dijk bepaalde ten slotte de eindstand op 6-2. In de tiende wedstrijd van het seizoen, behaalde Brabantia 4 de eerste overwinning van het seizoen. Smashing Bruang 3 werd de dupe van de dadendrang van het team uit Waalre en moest na een spannende wedstrijd het hoofd buigen met 5-3. De dubbelpartijen werden alle vier beslist in de derde game waarin het team van Chantal Steinmann er drie van won. Smashing Bruang 3 bracht de spanning terug omdat eerst Marthien van Eersel zijn partij zegevierend afsloot en de single van Chantal Steinmann cadeau kreeg wegens een blessure. Nadat Corné van Kruijsdijk in de extra game Herbert Jansen op de knieën kreeg, sloot Brabantia 4 de tiende wedstrijd met de eerste zege af omdat Monique Meulenman de laatste partij winnend afsloot. De wedstrijd Hanevoet 4 tegen Con Brio 6 had een spannend verloop. Nadat Con Brio 6 een comfortabele 3-0 voorsprong had opgebouwd, lag de weg naar een overwinning open, zou men denken. Daar dacht Hanevoet 4 anders over want na zeven gespeelde partijen waren de Eindhovenaren plotseling de favoriet voor de eindzege door vier partijen achtereen te winnen. Zover liet Con Brio 6 het niet komen want in de laatste partij van de avond zorgde invalster Chelsea Rojot dat de punten broederlijk werden gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven