OOK GEMERT KOMT NIET VOORBIJ GANZEVEER

(Wim van Hoof)

Was het twee weken geleden Con Brio dat tegen Ganzeveer niet verder kwam dan een gelijkspel, afgelopen week herhaalde het team uit Aarle Rixtel voor de tweede keer deze stunt door Gemert, de nummer twee van de topklasse, een gelijkspel af te dwingen. De achterstand van Gemert op de koploper is 15 punten en met slechts twee wedstrijden nog te spelen, kan Con Brio het kampioenschap van de HBB in de komende wedstrijd prolongeren. Ganzeveer heeft zich naast Mixed op de derde plaats genesteld, wat een prachtig resultaat genoemd.

Met een nipte 4-3 voorsprong liet Gemert zich in de laatste partij verrassen toen Amy van Neerven het moest opnemen in haar single tegen Nienke Houët. Beide dames wisten wat er op het spel stond en wonnen beide een game. De extra game moest uiteindelijk de beslissing brengen of het 5-3 voor Gemert werd of een gelijkspel. In de extra game forceerde Nienke Houët de beslissing en stond het gelijkspel vast. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en hebben er een open en spannende wedstrijd van gemaakt. Tijdens de dubbelpartijen hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en bereikten een tussenstand van 2-2. In de eerste beste single moest Pim Verlangen in twee games het hoofd buigen voor Mark van Melick, maar daarna was het Rebecca Verhofstadt die Gemert weer wakker schudde en Tim Hectors die Gemert weer in een winnende positie speelde. Tot de laatste partij werd gespeeld, want toen bleek Ganzeveer nog een troef in het team had, die er voor zorgde dat voor de tweede keer deze competitie een kampioenskandidaat met een gelijkspel werd opgescheept. Con Brio profiteerde een dag later van deze belangrijke misstap van haar grootste concurrent en pakte tegen de hekkensluiter, Phoenix, met 7-1 royaal uit. Hierdoor loopt het team van Mirjam van de Berg weer drie punten verder uit op de concurrent uit Gemert en mag zelfs in de volgende wedstrijd met 6-2 verliezen om de titel te prolongeren. Zover zal de gedoodverfde HBB kampioen het niet laten komen want de vlag moet zonder smet gehesen worden. Phoenix vecht tegen degradatie dat na deze zeperd wel erg dichtbij is gekomen. Met nog twee wedstrijden te gaan staat het team van Patricia van Barneveld negen punten achter op Con Brio 2 dat tegen Mixed een gelijkspel uit het vuur sleepte en dat kan weleens voldoende te zijn om ook komend seizoen in de Topklasse te acteren.

Inde Hoofdklasse I loopt de spanning zowel aan de top als onderin hoog op. Koploper Mierlo handhaafde zich op de eerste plaats door een 6-2 zege op BCAB 2, maar wordt bedreigd door Smashing Bruang dat Bakel met 7-1 op het verkeerde been zette. De koploper uit Mierlo heeft een marge van twee punten maar staat aan de vooravond van de laatste wedstrijd. Smashing Bruang staat tweede en moet dit verschil in twee wedstrijd zien te overbruggen. De spanning om het kampioenschap zal de komende weken toenemen want zowel Miero als Smashing Bruang willen graag in de promotiewedstrijden strijden om de hoogste eer dat toegang geeft tot de topklasse. Om het behoud van deze klasse gaan drie teams de strijd aan. Phoenix 2 pakte de laatste strohalm door de tweede zege van het seizoen binnen te halen. Brabantia uit Waalre werd in een spannende wedstrijd met 5-3 verslagen en dat resulteerde dat de rode lantaarn nu door twee teams wordt gedragen, want door het verlies van Bakel (7-1) staan beide teams in punten en gamesaldo gelijk. BCAB 2 heeft slechts een punt meer dan beide hekkensluiters en moest tegen Smashing Bruang met 6-2 het hoofd buigen. In H-II worden de laatste drie wedstrijden bepalend voor het behoud van deze afdeling. Tegen Bakel 2 incasseerde Someren de achtste nederlaag en staat nu tien punten achter op voorlaatste Brabantia 2. De achterstand is nog te overbruggen maar dan moet het roer in de komende wedstrijden om gegooid worden.

 

In Overgangsklasse I stijgt de spanning want er is in deze afdeling een kwartet, die in de race zijn voor het kampioenschap. Van beide koplopers kwam alleen Mierlo 2 in actie maar moest tegen Brabantia 3 met 5-3 buigen, waardoor de poging mislukte om alleen de koppositie van deze afdeling in te nemen. In dubbelpartijen kwam Brabantia 2 sterk voor de dag en dwong de koploper drie keer tot het aanspreken van de extra game waarvan het tam uit Waalre twee keer profiteerde en ook het vrouwendubbel met winst afsloot. Mierlo 2 kon daar alleen de winst van hun mannen tegenover stellen. In de singles consolideerde Brabantia 3 de voorsprong en moet het team van Rianne Aarts, Fair Play dat niet speelde, naast zich dulden met hetzelfde aantal punten en gamesaldo. Beide koplopers hebben in Mixed 2 een grote concurrent dat hard moest vechten om de 5-3 winst tegen Ganzeveer 3 over de streep te trekken. Het team uit Beek en Donk staat met een wedstrijd minder gespeeld op de derde plaats met slechts een punt achterstand en passeerde met dit resultaat Ganzeveer 3, dat nu twee punten achterstand heeft op de twee koplopers. Voor Boemerang worden de komende drie wedstrijd cruciaal. Het team uit Meijel werd tegen Smashing Bruang 2 nog vaster op de laatste plaats van de ranglijst gezet door met 5-3 te verliezen van de concurrent. In O-II zorgde Ganzeveer 2 dat de spanning in deze afdeling weer helemaal terug is door koploper BCV 2 op de eerste nederlaag van dit seizoen te trakteren. SRH profiteerde van deze misstap en stuurde RBC met lege handen naar huis. Het verschil tussen beide teams is slechts twee punten en zullen de laatste twee wedstrijden de spanning verder opvoeren met als doel te promoveren naar de hoofdklasse. Door de nederlaag van RBC wordt het team uit Sint Oedenrode nog vaster op de laatste plaats gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven