Mierlo stevig aan kop in Hoofdklasse I

(Wim van Hoof)

In Hoofdklasse I heeft Mierlo zich stevig op de eerste plaats van de ranglijst genesteld, door BCAB 2 met het maximale verschil (8-0) te verslaan. Ook de concurrent uit Eindhoven, Smashing Bruang, begint zich steeds beter te voelen in deze afdeling en volgt op de tweede plaats door eveneens met 8-0 te winnen van Bakel. In Hoofdklasse II kwamen de koplopers, BCAB en BCV afgelopen week niet in actie.

Het team van Patrick van Rijzewijk heeft wel vijf punten voorsprong op de nummer twee, Smashing Bruang, maar had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. De punten zijn in ieder geval binnen en de concurrentie moet nog maar zien deze in te lopen, is de mening van team uit Mierlo. Ook Con Brio 3 is een gevaarlijke buitenstaander in deze afdeling en staat nu derde. Mierlo was tegen BCAB uit Eindhoven oppermachtig en vooral de routine van de Mierlo spelers gaf in de onderlinge partijen de doorslag. Niet dat BCAB 2 van de baan werd gespeeld, maar het verschil in technisch opzicht, sloeg in de meeste partijen toch door naar Mierlo. Na de dubbelpartijen was al duidelijk dat de uitslag met grote cijfers zou eindigen, want de 4-0 bleek een onoverbrugbare kloof voor het team van Ruud Westerterp. Toch waren de gasten uit Eindhoven dicht bij de ere treffer toen Inge Schepers in haar single Angela Flohr goed partij gaf. Maar zover liet de Helmondse in Mierlose dienst het niet komen en pakte ook zij in de extra game deze enkelpartij. Smashing Bruang volgt zoals eerder aangegeven op de tweede plaats met vijf punten achterstand, maar speelde een wedstrijd minder. De spanning in deze afdeling kan na winst in de inhaalwedstrijd weer helemaal terug zijn en kan ook Con Brio 3 nog een rol van betekenis gaan spelen. Bakel kon tegen haar opponent uit Eindhoven weinig inbrengen want het team van Saskia Thomassen was over de hele linie de bovenliggende partij. Ron van Gog en Chun Tak konden in hun mannendubbel tegen Jeroen Biesta en Cuong Lé wel een derde game ontfutselen, maar ook hier zat er geen succesje meer in. In afdeling II speelden in de onderste regionen Someren en Bakel 2 tegen elkaar, die Bakel 2 met 6-2 won. Met dit verlies werd debutant Someren nog vaster op de laatste plaats gedrukt en kreeg Bakel 2 na deze winst weer meer lucht.

In Overgangsklasse I heeft de nummer twee, Ganzeveer 3, een behoorlijk dreun gekregen van Mixed 2 dat de voorlaatste plek in deze afdeling inneemt. Eigenlijk niet verrassend, want het verschil tussen beide teams is slechts vier punten. De concurrentie in deze afdeling is groot en er is geen touw aan vast te knopen hoe de standenlijst er volgende week eruit ziet. Mierlo 2 gaat nog wel aan de leiding maar zou na winst van Fair Play en Brabantia 3 volgende wedstrijd totaal overhoop gehaald kunnen worden. Mixed 2 en Ganzeveer 3 speelden een goede wedstrijd en gaven in de onderlinge partijen elkaar nauwelijks iets toe. In de dubbelpartijen nam het team van Ruud van Kilsdonk een 3-1 voorsprong, maar deze stand had, gezien het spelbeeld ook andersom kunnen zijn. Deze twee punten verschil hield Mixed 2 ook in de singles vast want beide teams wonnen elk twee partijen en ging Mixed 2 uiteindelijk met de winst strijken. Na drie nederlagen op rij kon hekkensluiter Smashing Bruang 2 een vierde nederlaag voorkomen. Tegen Boemerang uit Meijel werd gelijk gespeeld en dat werd als een zege gevierd door de Eindhovenaren. Dat mocht ook wel want Smashing Bruang 2 was zeker niet de mindere van de Limburgers, die in de dubbelpartijen weliswaar een 3-1 voorsprong namen maar in de singlepartijen drie keer de eer aan Smashing Bruang 2 moesten laten. Nadat Didi Tonjes de aansluiting scoorde, kon Anja Groot dit succes niet continueren. Ten slotte waren het Jodie Arie en Rianne v/d Lee die het gelijkspel over de meet trokken.

 

In de eerste klasse II heeft Fair Play 2, na de 7-1 zege op Hanevoet 4 de koppositie in deze afdeling overgenomen van Mixed 3 uit Beek en Donk waarmee de spanning in de top van deze afdeling weer helemaal terug is. Het van team van René van Deursen schudde daarmee een concurrent van zich af en heeft met dit resultaat een gat van negen punten geslagen met de nummer drie. Mixed 3 blijft wel een serieuze concurrent en volgt slechts op één punt van de koploper. In de onderlinge confrontatie met Hanevoet 4 was de koploper van deze afdeling de bovenliggende partij en nam ook direct een 4-0 voorsprong. Dit werd niet meer uit handen gegeven en zelfs door Michel Coumans en Gea Blom vergroot tot 6-0. De winst was hiermee definitief maar voor de leiderspositie moest nog een partij worden gewonnen. Dat lukte Shiran Smet niet tegen Joe Kwak, maar in de laatste partij maakte bezorgde Marlene Muller in haar single de koppositie voor haar team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven