Never Down bedwingt koploper Eindhoven

(Wim van Hoof)

In de Eerste klasse afdeling II heeft Never Down de spanning aan de top opgevoerd door koploper BC Eindhoven een gelijkspel af te dwingen. Met dit resultaat profiteerde het team uit Helmond ook en steeg met dit resultaat naar de middenmoot van deze afdeling.

In deze klasse kan elk team verrast worden, want de onderlinge verschillen in kwaliteit zijn klein. Het verschil tussen de koploper en de hekkensluiter is weliswaar 12 punten, maar de onderlinge verschillen in uitslagen zijn klein. Ook tussen Eindhoven en Never Down was het verschil in kwaliteit nauwelijks te zien want het team van Frank Hermans speelde vrij en frank en dwong daarmee de Eindhovenaren in de dubbelpartijen drie keer op de knieën. Toen Martin Smit in een spannende partij ook nog Ad van Abeelen in drie games het nakijken gaf, trokken de gasten uit Eindhoven toch eventjes bleek weg. Toch toonde het team van Ad van Abeelen karakter en onderstreepte in de twee volgende partijen hun kwaliteit met winst in het dames- en herenenkel. Toch ging het nog bijna mis voor de koploper. In de laatste partij startte Lenette Swinkels tegen Peggy Goris met winst in de eerste game. De Eindhovense herstelde zich in de tweede en derde game en trok daarmee een gelijkspel voor haar team over de streep, en daar kunnen beide teams tevreden mee zijn. BCAB 3 profiteerde van deze halve misstap van de koploper en staat nu derde op drie punten achterstand. Tegen Hanevoet 3 had het team van Erik Alfrink de regie meteen in handen en kwam na de eerste vier partijen op voorsprong. Alleen Gré Parlevliet met Erik van Ham moesten in hun gemengddubbel in drie games buigen voor hun tegenstanders. Nadat Jemi Stevanus  voor zijn team de aansluitingstreffer scoorde met winst op George Calon, bleek dit de laatste stunt van Hanevoet 3. Nadat de regie van BCAB 3 even weg was, zorgde de nummer drie van de ranglijst dat die weer werd hersteld door de drie overige partijen te winnen en daarmee deze wedstrijd met een 6-2 zege af te sluiten. In 1-II speelden de nummers een en twee tegen elkaar voor de koppositie. Mixed 3 en Fair Play waren goed tegen elkaar opgewassen en speelden beide een sterke wedstrijd. De winst van Fair Play in de eerste twee partijen was een goed begin en werd na het verlies van de mannen, door de Helmondse dames weer op twee punten gezet. In zijn single verkleinde Martijn van Oeffel de marge met een zege op Michel Coumans. Als een echte koploper, vocht Fair Play zich weer naar een winstpartij met een zwaar bevochte winst van Gea Blom op Marieke van Berlo. De eindzege lag voor het grijpen, ook nog na het verlies van Shiran Smet tegen Max van Riet. In de laatste en beslissende partij moest in een gunstige positie Marlene Muller door een blessure de partij staken en kregen beide teams toch nog een beetje loon naar werken.

In 2-II moest BCAB 5 afgelopen week twee keer naar de Suytkade in Helmond en twee keer huiswaarts keren met lege handen. Donderdag 27 november was Phoenix 3 de tegenstander van het team uit Eindhoven. De nummer drie van de ranglijst nam al snel afstand met drie winstpartijen, voordat BCAB 5 tegen scoorde via een zege in het vrouwendubbel. Tijdens de vier singel partijen was de voorlaatste van de ranglijst zeker niet de mindere en trokken toch nog twee singels naar zich toe. Dat was één partij te weinig om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Op  zondag 2 december kreeg het team van Anton Westervoort koploper BCV 3 als tegenstander en leed een 6-2 nederlaag. BCAB 5 heeft zich goed geweerd maar kon een nederlaag niet voorkomen. Na vier gespeelde partijen stond op het wedstrijdformulier voor BCAB 5 slechts één gewonnen partij, t.w. het vrouwendubbel van Carola de Laat met Wilma Vogels. De koploper uit Valkenswaard zette daar drie zeges tegenover. Ook in het enkelspel moest BCAB 5 drie keer buigen en kon alleen Carola de Laat haar partij winnen, maar toen stond de nederlaag al vast. Hekkensluiter Ganzeveer 4 boekte de tweede overwinning van dit badminton seizoen en won na een spannende wedstrijd met 5-3 van SRH 2. Het team van Wendy Vlamings startte sterk en nam een verdiende 3-1 voorsprong. Stephan Smits bracht zijn team met winst op Paul Berkvens in de winning moot. Toch zorgde het team uit Veldhoven nog voor onzekerheid bij het team uit Aarle Rixtel door twee opeenvolgende partijen te winnen. In een zenuwslopende partij tussen Wendy Vlamings en Karin Nouwens trok de Ganzeveer speelster het vijfde punt over de streep en daarmee de winst. Afgelopen week stond in 2-II de topper Mierlo 3-Gemert 4 op het programma. Een wedstrijd om de eerste plaats van deze afdeling. Beide team waren tot de tanden bewapend om te winnen, maar al na de eerste vier partijen sloeg de balans in het voordeel van de koploper, Gemert 4, door. Bram Bakker bracht de spanning terug door Robin Verlangen in een spannende single, waarin beide spelers tot het uiterste gingen, het nakijken te geven. Invalster Marloes Dekkers herstelde de schade van haar teamgenoot met winst op Annique Daans. Dat herhaalde good old Ron Verlangen in zijn single tegen Marco Smits waarmee de eindzege al vast stond. In de laatste partij probeerde Anne van de Ven de stand nog tot 6-2 te verhogen, maar daar stak Yvette Daans een stokje voor.

 

Met een 6-2 zege op concurrent Gemert 6, schijnt Hanevoet 5 rechtstreeks op het kampioenschap van 3-I af te stevenen. De nummer twee uit Gemert heeft er alles aangedaan om de spanning enigszins terug te brengen maar dat is door deze nederlaag mislukt. Het verschil met de koploper uit Eindhoven bedraagt nu al elf punten maar de achtervolger heeft een wedstrijd minder gespeeld. Tegen Hanevoet 5 was het team van Piet Joosten gelijkwaardig aan de koploper, maar moest in de  vijf partijen waarin de extra game aangeroepen werd, vier keer capituleren. Dat bleek teveel van het goede en accepteerde het team uit Gemert de nederlaag. Heiakker 2 gaf tegen RBC 2 uit Sint Oedenrode goede tegenstand maar kon een nederlaag niet voorkomen. Tijdens de dubbelpartijen hield het team uit Deurne gelijke tred en werd deze fase afgeslopen met een 2-2 gelijke stand. In de vier singel partijen sloeg het team van Linda Bekkers nog drie keer toe en dat was uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Hekkensluiter Never Down 2 wacht nog steeds op de eerste overwinning van dit seizoen. Ook tegen de nummer drie, Con Brio 7 kon de hekkensluiter van deze afdeling geen vuist maken en moest met lede ogen een 6-2 nederlaag accepteren. In 3-II wacht Mixed 7 ook op de eerste overwinning en leed tegen Con Brio 8 de vierde nederlaag. Con Brio 8 was te sterk voor de hekkensluiter en nam in de dubbelpartijen een 3-1 voorsprong. Ook de singles werden een prooi voor de nummer drie van deze afdeling, waarin Mixed 7 slechts een partij naar zich toe kon trekken. Mierlo 4 versloeg Ganzeveer 5 in een onderlinge confrontatie met grote cijfers (7-1) en blijft koploper Mixed 5 op een punt volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven