Gewijzigde opzet HBB Senioren Kampioenschappen 2018!

Al jaren organiseert de Bonds Commissie Seniorenzaken (BCS) ieder seizoen de HBB Senioren Kampioenschappen. Op dit eendaags toernooi wordt er traditiegetrouw voornamelijk in het enkelspel om de titels gestreden. De laatste seizoenen dat het toernooi georganiseerd werd, was de opkomst iedere keer weer matig met als dieptepunt vorig seizoen dat zelfs het toernooi volledig afgelast werd door de BCS.

Twee seizoenen terug heeft de BCS al besloten om per klasse drie onderdelen beschikbaar te maken voor iedere speler (DD/HD, DE/HE en GD). Dit seizoen hebben we nog een aantal maatregelen getroffen door bijvoorbeeld het toernooi verder richting het einde van het seizoen te verplaatsen en de inschrijving een stuk eerder te openen dan voorheen werd gedaan. Op dit moment zitten we rond de 40 spelers die zich hebben ingeschreven in diverse onderdelen, maar dit is helaas nog niet genoeg.

We hoorden in de wandelgangen verschillende motivaties waarom spelers zich niet inschreven. Daar hebben we (hopelijk goed) naar geluisterd. Daarom willen we dit seizoen nog de opzet van het toernooi aanpassen. De nadruk van het toernooi moet meer liggen op PLEZIER, GEZELLIGHEID én BADMINTON. Maar hoe gaan we dat realiseren?

We willen het enkelspel nog wel behouden zodat we nog wel een aantal échte kampioenen kunnen kronen binnen onze bond. Maar het aantal van deze wedstrijden gaan we beperken. De wedstrijden in het enkelspel starten direct met een afvalschema. Hierdoor bestaat de kans dat je er direct na één ronde uit ligt. Vandaar dat dit onderdeel gratis is. Je betaalt alleen 6 euro (één onderdeel) of 10 euro (twee onderdelen) voor de gemengd dubbel en/of het dubbelspel. Het enkelspel is hierbij optioneel en dus gratis.
De gemengd dubbel en het dubbelspel worden over de gehele dag volgens het zwitsers systeem gespeeld. Dit garandeert wedstrijdplezier over de hele dag voor iedere deelnemer die in deze onderdelen heeft ingeschreven. Mocht er in één klasse veel koppels zijn die geen dubbel of gemengd dubbel hebben, dan probeert de BCS zoveel mogelijk wedstrijden op een andere manier te creëren, waardoor er toch de hele dag gespeeld kan worden!

De BCS hoopt met deze aanpassing op meer deelnemers voor het toernooi, waardoor plezier, gezelligheid én het badminton nóg hoger in het vaandel staan!

Links:

Toernooi.nl

Meer info? toernooi@hbbond.nl

Facebook Event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven