Oude badmintonrackets gezocht!

HBB

Eize en Lidy van der Vegt zetten zich al jaren in voor de stichting, vrienden van Ghana. “Vrienden van Ghana-Laarbeek” is een particulier initiatief met als doel het ondersteunen van medische projecten in Ghana. Het omvat in het bijzonder het voltooien van het HOPE FOR CHILDREN AND AGED REHABILITATION CENTRE in Abesim, Sunyani. Initiatiefnemer is de internationaal geroemde fysiotherapeut Charles Mensah. In 2011 is men gestart met de bouw van dit centrum. Inmiddels is het een prachtig centrum geworden. Op 13 juni vertrekken Eize en Lidy naar Ghana om te kijken waar alle donaties naartoe zijn gegaan.

Mensen komen uit het hele land om een prothese voor arm of been aangemeten te krijgen. Weliswaar staat revalidatie en prothesiologie in Ghana nog in de kinderschoenen, maar als je ziet hoe blij en gelukkig mensen zijn na soms vele jaren van kruipen en hinken. Deze mensen worden nu niet meer met de rug aangekeken, ze tellen weer mee en hebben met een prothese meer kans op werk.
Op het terrein van het centrum is ook een fysiotherapieafdeling. Deze fysiotherapeut is in zijn vrije tijd een fanatieke badmintonspeler! Hij speelt iedere zaterdagmorgen met cliënten, familie en dorpsbewoners enkele partijtjes badminton. Ze zijn in ieder geval bloed fanatiek!

Dan komt nu mijn vraag: In juni gaan we dus weer een bezoek brengen aan dit prachtige project. We hebben al vele badmintonrackets meegenomen, maar als ze na intensief gebruik eenmaal stukgeslagen zijn, belanden ze in de afvalbak. In een land als Ghana hoef je echt niet op zoek te gaan naar iemand die de apparatuur heeft om er een nieuwe bespanning in te zetten. No way! Wie van jullie heeft er nog oude rackets (met een intacte bespanning) ergens in de kast of op zolder liggen die we mee mogen nemen? We kunnen Charles en zijn spelers er héél blij mee maken.

Rackets kunnen afgegeven worden bij iemand van BC Mixed! Graag uiterlijk 1 juni.

Categorie: HBB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven