Kom proeven van de badmintonsport op het Judith Meulendijks Open

Judith Meulendijks werd als badminton talent ontdekt bij HBC Phoenix door Jimmy Meijer en hij stimuleerde haar om bij andere clubs aan haar ontwikkeling te werken. Daardoor volgde er een overstap naar BC Geldrop gevolgd door nog twee handen vol andere clubs in binnen en buitenland.

Op twaalfjarige leeftijd won ze haar eerste nationale titel, later gevolgd door de kampioen- schappen in alle daaropvolgende leeftijdscategorieën.

In 1996 won Meulendijks voor de eerste maal de titel bij de senioren. Het jaar daarop werd ze Europees kampioen tot achttien jaar en zegevierde ze bij de Dutch Open voor senioren. De Helmondse plaatste zich voor de Olympische Spelen van Sydney in 2000, maar strandde in Australië in de tweede ronde. De Spelen van Athene miste ze vier jaar later door een afgescheurde achillespees. Op haar nationale erelijst prijken nog dubbeltitels met Brenda Beenhakker in 2006 en 2007 en enkelspel titels in 2008 en 2012.

Internationaal won ze tien titels. Haar grootste zege was tijdens Macau Open 2006, waar ze tweevoudig Olympisch Kampioene Zhang Ning versloeg. In oktober 2012 sloot ze haar sportieve loopbaan af met een finaleplaats tijdens de Dutch Open in Almere.

Het evenement

Kom op zaterdag 11 februari (11.30-15.00u) proeven van de badmintonsport op dit gratis evenement! Krijg een clinic en speel een wedstrijdje tegen andere kinderen, kortom, je hoeft je niet te vervelen. Het evenement is toegankelijk voor alle basisschool kinderen (tussen 4 en 12 jaar oud). Het is helemaal gratis, zorg wel voor sportschoenen en sportieve kleding. Mocht je dat niet hebben, geen probleem, wij zorgen ervoor dat je iets krijgt. Als je een eigen badmintonracket hebt, dan mag je dat ook meenemen. Rackets hebben we ook beschikbaar om te lenen.

Wanneer?Zaterdag 11 februari 2023
Hoelaat?11.30u – 15.00u
Voor wie?Basisschool kinderen met en zonder badmintonervaring (4 tot 12 jaar) (flyer is niet correct)
Waar?Veka sportcentrum, Deltaweg 201, 5709 AB Helmond
Inschrijven?https://www.helmondsesporthelden.nl/evenement/judith-meulendijks-open/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven