In memoriam Willy Manders

HBB

Toch nog vrij onverwachts bereikte ons het nieuws dat oud-penningmeester van de Helmondse Badminton Bond, Willy Manders, op woensdag 1 januari is overleden.

Willy heeft niet meer kunnen strijden tegen de recentelijk geconstateerde vorm van kanker. Na een kort ziektebed is hij heengegaan.

Willy is 40 jaar lid geweest van Never Down waar hij met passie de badmintonsport in de lagere regionen heeft beoefend. Na 40 jaar werd er reuma geconstateerd waarna hij gedwongen was te stoppen met badminton.

Ruim 9 jaar geleden zocht de Helmondse Badminton Bond een nieuwe penningmeester. Willy gaf aan tijdelijk de plek te willen bezetten (in de vorm van nood). Echter, deze tijdelijke periode werden uiteindelijk 9 jaar (!) waarin hij met het volste vertrouwen van de HBB leden de financiën heeft beheerd.

Als penningmeester zat Willy natuurlijk in het dagelijks bestuur voor de HBB, waar hij bij vele ideeën heeft bijgedragen aan de uitwerking ervan. Eind seizoen 2016-2017 zag Willy een toekomstig penningmeester klaarstaan om de, inmiddels digitale, boeken aan door te geven. Hij was ervan overtuigd dat het goed zou gaan komen en nam rustig afscheid van het penningmeesterschap, dat hij ruim 9 jaar heeft bekleed.

Willy had na zijn werk voor de HBB meer tijd willen hebben, dit werd hem afgenomen door zijn ziekte. Uiteindelijk heeft hij de leeftijd van 77 jaar mogen bereiken.

Met het overlijden van Willy Manders neemt de Helmondse Badminton Bond met respect en grote waardering afscheid van een geweldige man, die de HBB niet gauw zal vergeten.

Wij wensen zijn vrouw Maria, zijn kinderen en andere dierbaren heel veel sterkte bij dit intens grote verlies.

Willy Manders

5 gedachten over “In memoriam Willy Manders

 1. Heel wat jaren intensief met Willy in het bestuur van de HBB mogen samenwerken. Willy kon je altijd bellen of vragen iets voor je te doen. Hij stond altijd klaar en had een groot hart voor Bedminton, Never Down en de HBB.
  Ik bewaar alleen maar goede herinneringen aan Willy maar ook aan Maria, ik ben vaak bij hem thuis geweest zoals hij ook vaak bij mij thuis is geweest.
  Ik wens Maria, de kinderen en overige familie en vrienden heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen!
  Hans Jenniskens (oud voorzitter HBB).

  1. Als oud-voorzitter van de HBB heb ik enkele jaren met Willy mogen samen werken. Willy stond altijd klaar in zijn taak als penningmeester en miste zelden een bestuursvergadering of een officiële gelegenheid. Ik wens familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies.
   Groet, Ruud Fransen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven