Con Brio mag de feestmuts uit de kast halen

(Wim van Hoof)

Er bestaat geen twijfel meer wie over twee maanden de HBB titel binnen gaat halen. Na de 5-3 zege op haar grootste concurrent, Gemert, is het in de topklasse wel duidelijk dat Con Brio met succes de titel prolongeert en dat de feestmuts weer uit de kast te voorschijn gehaald kan worden. In het bestaan van de Helmondse Badminton Bond is het voor de zeventiende keer dat Con Brio het kampioenschap gaat binnen halen. Sinds 2008 is het geen enkel team gelukt om Con Brio van de troon te stoten, wat een prestatie op zich genoemd mag worden.

Gemert aast al jaren op de HBB titel, gaf vorig seizoen de voorkeur aan verjonging in het eerste team om de hegemonie van Con Brio te doorbreken. Dat was een goed doordachte keuze wat resulteerde in een onderlinge strijd met Con Brio om de titel. Maar ook bij Con Brio gingen de ogen open voor verjonging en deden Harrie v/d Heuvel en Stan v/d Laar een stap terug. Gemert lijkt toch een stap verder te zijn met verjonging, dan de gedoodverfde kampioen van de topklasse. Het team van Tim Hectors bestaat uit vijf talenvolle spelers, terwijl Con Brio nog twee geroutineerde dames in hun team hebben waarbij de leeftijd ook gaat tellen, maar nog geen opvolgers heeft met het niveau van de Gemertse dames. Dit kan in de komende jaren gaan opspelen wanneer bij de Con Brio vrouwen blessures ontstaan. Beide teams zijn tegen elkaar goed opgewassen, geven elkaar nauwelijks wat toe maar in op beslissende momenten speelt de routine bij Con Brio een grote rol. Zo bouwde het team uit Helmond een 3-1 voorsprong in de vier dubbel partijen op. Hoe dicht de teams bij elkaar liggen werd vooral in de singles aangetoond. Pim Verlangen scoorde het aansluitingspunt door Arthur Martens in een spannende partij te verslaan. Daarna legde Rebecca Verhofstadt de zwakke plekken bij Con Brio bloot door de meervoudig HBB kampioene in de singles, in twee games terug te wijzen en daarmee de stand gelijk trok. De spanning was te snijden en voor beide teams ging het om de winst. Gerard Ehrismann zette de tendens, door Tim Hectors het nakijken te geven en rondde Edith Kuijpers de eindzege af met winst op Amy van Neerven, waarmee Con Brio de zeventiende titel voor het grijpen heeft. Con Brio 2 vecht om boven de streep te blijven in de topklasse. Dit zelfde geldt ook voor Ganzeveer, de tegenstander afgelopen week van Con Brio 2. Beide teams wisten wat hen te doen stond en waren goed aan elkaar gelijk. In de eerste vier partijen hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en sloten deze fase van de wedstrijd af met een 2-2 stand. In de vier enkelspel partijen drukte Ganseveer door, won drie partijen op rij en was het leed voor het team van Ludy van Rixtel geleden. Anne van Leuken pakte nog de winst in de laatste partij tegen Nienke Houët, maar toen stond de nederlaag al vast.

In Hoofdklasse I leed Bakel in de strijd voor behoud van deze afdeling een gevoelige nederlaag tegen BCAB 2, dat eveneens het degradatiespook wil ontwijken. Beide teams gingen voortvarend van start en pakten elk twee zeges. Ook in de singles waren beide team goed aan elkaar gewaagd en starten ieder met een winstpartij. Dat bleek niet voldoende voor het team uit Bakel, want eerst moest invalster Ghun Tak van Bakel 3 buigen voor haar tegenstandster en lukte het Karin Verstegen evenmin om een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen. In Hoofdklasse II gaat de strijd om het kampioenschap tussen BCV en BCAB. Met nog drie wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide teams slechts drie punten. De overige teams staan op grote afstand van beide teams. BCV vergrootte enigszins met twee punten het verschil, door hekkensluiter Someren met 8-0 te verslaan. Concurrent BCAB won met 6-2 van Bakel waardoor de afstand met BCV groter werd, gezien de punten toekenning die de HBB hanteert. De komende drie wedstrijden zal de spanning zeker toe nemen waarin beide teams aanspraak op de titel kunnen maken.

In Overgangsklasse I stijgt de spanning naar een hoogte punt. Tussen de koploper Mixed 2 met 39 punten en nummer vijf Brabantia is slechts vier punten. Tussen beide teams staan nog, Fair Play (38), Ganzeveer 3 (38) en Mierlo 2 (36). Voorlopig heeft Mixed 2 de beste papieren want het team kwam afgelopen week niet in actie en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het woord was dus aan de concurrentie waarbij twee concurrenten tegen elkaar speelden. Ganzeveer 3 en Mierlo 2 deelden in een spannende wedstrijd de punten en beletten elkaar om de score in hun voordeel op te voeren. Ganzeveer 3 nam de twee gemengddubels voor haar rekening maar Mierlo 2 herstelde dit in het mannen- en vrouwendubbel. Tijdens de singles werd deze tussenstand geconsolideerd door beide teams en wonnen beurtelings een singlepartij. Brabantia profiteerde wel, maar kreeg vooraf al drie partijen cadeau omdat de tegenstander, Boemerang incompleet in Fitland arriveerde. In de overige gespeelde partijen moest het team uit Waalre toch twee keer buigen voor het team uit Meijel. Ook de nummer twee van de ranglijst, Fair Play had de handen meer dan vol aan het laag geklasseerde Smashing Bruang 2 uit Eindhoven. Met hangen en wurgen forceerde het team uit Helmond een nipte 5-3 zege, en naderde de koploper op een punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven