Eindhoven vergroot afstand met concurrent

(Wim van Hoof)

Het begint er aardig op te lijken dat Eindhoven in de Eerste klasse I rechtstreeks afgaat op het kampioenschap en de promotie naar de Overgangsklasse. Met de 6-2 zege op de grootste concurrent Con Bio 5, heeft de koploper nu al een gat geslagen van negen punten. Dit lijkt gezien de vorm waarin Eindhoven op dit moment verkeert, met de ene na de andere overwinning, voor de concurrentie een niet te nemen hindernis in de laatste vier wedstrijden.

Het team van Ad van Abeelen heeft naast de negen punten voorsprong, ook een beter gamesaldo wat straks een extra punt kan opleveren wanneer het toch nog fout zou gaan. Maar hoe Eindhoven de tegenstander de wil op legt en de vorm waarin dit team verkeert, lijkt dit een overbodige suggestie. De twee gemengddubbels waren goed aan elkaar gewaagd waarin elk team een partij naar zich toe trok. Ook de beide dubbels waren goed aan elkaar gewaagd maar op cruciale momenten bleek de ervaring en inzicht van het team uit Eindhoven doorslaggevend. Na de 3-1 achterstand, probeerde Con Brio 5 de achterstand te verkleinen, waarin Joris Vliegenberg bij zijn tegenstander een extra game forceerde. Na twee zware games leek de speler van Con Brio 5 aan het einde van zijn latijn en moest in Sander van Beers zijn meerdere erkennen. Ook de twee volgende partijen werden een prooi voor Eindhoven en verzachte invalster Anja van Tilburg in de laatste partij nog enigszins de pijn voor haar team. Never Down heeft na de winst op Hanevoet 3, de rode lantaarn aan Dommelen overhandigt, dat met 6-2 van Heeze verloor. Never Down klimt daarmee naar de vijfde plaats op de ranglijst, maar degradatie is zeker nog niet afgewend. Het verschil met voorlaatste Hanevoet 3 is twee punten, en de afstand met Dommelen is slechts drie punten. Tegen Hanevoet speelde Never Down sterk, maar moest hard werken om de bezoekers uit Eindhoven op afstand te houden. De gelijke stand na vier partijen geeft de juiste verhouding tussen beide teams weer. Nadat beide teams de singels hadden afgewerkt, bleek de winst van Martin Smits op Jemi Stevanus in de eerste herensingle, van doorslaggevende betekenis voor Never Down, om de nipte 5-3 zege op concurrent Hanevoet te realiseren. Dommelen vecht het hele seizoen tegen degradatie en werd afgelopen week nog vaster op de laatste plaats van de ranglijst gezet. Heeze bezorgde Dommelen de zesde nederlaag van dit seizoen en won met 6-2. Met nog vier wedstrijden te gaan zal de spanning onderin zeker toenemen en is er nog van alles mogelijk, ook voor de rode lantaarndrager uit Dommelen.

De strijd om het kampioenschap in de tweede klasse I is in alle hevigheid ontbrand tussen het trio, Phoenix 3 als koploper en de achtervolgers Mixed 4 en Gemert 5. Afgelopen week was Phoenix 3 de lachende derde, won nipt met 5-3 van SRH 2, terwijl de concurrentie tegen elkaar speelde. Gemert 5 Gemert 5 pakte in dit duel de laatste strohalm in de race om de titel door rivaal Mixed 4 met 5-3 te verslaan. Phoenix had de handen vol aan de bezoekers uit Veldhoven en moest in de twee gemengddubbels de eer aan SRH 2 laten door twee keer in de extra game onderuit te gaan. Dat herstelde Phoenix 3 in het vrouwen- en mannendubbel en zorgde Quinten v/d Zanden dat de koploper voor de eerste keer een voorsprong nam. SRH 2 antwoordde meteen met een zege van Magaret van Sloten op Marly Clermont waardoor de wedstrijd weer helemaal open was. In de laatste twee partijen bleek het team van Els Leyten toch doortastender waarmee Phoenix 3 de zege naar zich toe trok. Mixed 4 verdedigde tegen Gemert 5 de tweede plaats maar naar acht partijen en een nederlaag van 5-3, zakte het team uit Beek en Donk een plaatsje. Gemert 5 ruilde met Mixed 4 van positie op de ranglijst en staat nu na deze zege op drie punten van de koploper. Het team uit Gemert legde de basis van de winst in de dubbelpartijen waarin drie van de vier partijen werden gewonnen. Nadat de vrouwen van Mixed 4 hun partij in het dubbel met winst hadden afgesloten, drukte het team van Anniek van Leuken met twee winstpartijen in het enkelspel door en kwamen daarmee weer gelijk met de tegenstander. De spanning steeg want geen van beide teams wilde punten inleveren om in het spoor van de koploper te blijven. Gemert 5 kon met de spanning het beste omgaan wat resulteerde in twee overwinningen, wat genoeg was voor de 5-3 zege en de tweede plaats in deze afdeling.

Door zelf met ruime cijfers te winnen van het laag geklasseerde Heiakker 2, kon de koploper van 3-I, Hanevoet 5 de verrichtingen van de concurrentie bekijken en vergrootte daarmee de voorsprong op de twee achtervolgers. Mixed 6 en Gemert 6 kwamen niet verder dan een puntendeling en komen nu op negen en dertien punten achterstand te staan. Met nog vier wedstrijd lijkt het zeer waarschijnlijk dat Hanevoet 5 zich kan gaan opmaken voor het kampioenschap. De concurrentie liet niets aan het toeval over en hielden elkaar goed in balans. Zes partijen moesten in de derde game beslist worden waarin ook beide teams het aantal gewonnen c.q. verloren partijen deelden. Na de 4-3 voorsprong van Gemert 6 in de voorlaatste partij moest Mixed 6 met invalster Anja Beekmans de eer zien te redden. Dat lukte haar, eveneens in drie sets, tegen Mieke van Rooij waarmee een gelijke stand werd gerealiseerd. RBC 2 heeft zich met een zege op rode lantaarndrager Never Down 2 voorlopig in de veilige zone genesteld. Beide teams speelden met invallers, waarvan RBC 2 het meest kon profiteren. De 3-1 voorsprong werd in de singles verder uitgebouwd waarmee de afstand van de laatste plaats voorlopig achter hen ligt.

In 3-II heeft Mixed 5 haar positie op de ranglijst verstevigd, door concurrent Mierlo 4 met 6-2 te verslaan. Het team uit Beek en Donk heeft nu acht punten voorsprong, maar moet nu rekening houden met Smashing Bruang 4 dat Mixed 7 met een grote nederlaag vaster op de laatste plaats zette. Met een wedstrijd minder gespeeld kan het team uit Eindhoven, wanneer weer een dergelijke uitslag wordt neergezet, de koploper op twee punten naderen waardoor de strijd om de titel weer spannend wordt. Voorlopig zit Mixed 5 nog op rozen en moeten de achtervolgers deze prestatie nog waar maken. Door de 5-3 nederlaag van Ganzeveer 5 op Gemert 7 blijft het team uit Aarle Rixtel nog in de gevarenzone en kreeg Gemert 7 door deze zege weer wat lucht.

Someren 2 heeft voorlopig de koppositie in 4-1 ingenomen door Mierlo 5 met 8-0 naar huis te sturen. De koploper had weinig moeite met de tegenstander en freewheelde eenvoudig naar de maximale score. Concurrent Hanevoet 6 kwam niet in actie en staat nu tweede op vier punten achterstand en had daar een wedstrijd minder voor nodig. De strijd om de titel gaat tussen beide teams die de komende maanden alles op alles zullen zetten om de titel te veroveren. Voor BC’85 3 zullen de laatste lootjes van de competitie zwaar worden om van de laatste plaats af te komen. Tegen Ganzeveer 6 leed het team van Stephanie Brandse de zesde nederlaag van het seizoen en speelde slechts een keer gelijk. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en de hoop bij dit team is zeker niet verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven