Warme benauwde bekerfinales en huldiging!

Het was flink aanpoten voor iedereen op de warme zondagmiddag voor de bekerfinale en de aaneensluitende huldiging van de kampioenteams uit de competitie. Ondanks de hitte, was de middag zeker geslaagd voor alle deelnemers en kampioenteams!

’s Middags om 1 uur stonden de eerste teams met smacht te wachten voor de deur van Suytkade. In totaal zouden er vier finales worden gespeeld in de benauwde sporthal. Na het startsein van BCL’er Ferry Tabor, werd er stipt om half 2 begonnen met de eerste wedstrijden. Ganzeveer streed op baan 1 en 6 tegen Con Brio 2. Deze wedstrijd eindigde in het voordeel van Con Brio 2 met 2-5. Een baan verderop werd de wedstrijd Phoenix tegen Mierlo gespeeld. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Mierlo met 4-3. Op baan 3 en 8 stond de finale van beker 3. Een Mierlo-onderonsje welteverstaan: Mierlo 1 tegen Mierlo 2. Na bloed, zweet en tranen, werd deze wedstrijd met 4-3 gewonnen door Mierlo 1. De laatste finale van de middag werd gespeeld door Mierlo 2 tegen Ganzeveer. Ook hier kon Ganzeveer de winst niet naar zich toetrekken, het werd 4-3 in het voordeel van Mierlo 2.

Tijdens de wedstrijden was de BCS flink in de weer om de zaal gereed te maken voor de huldiging. Rond de klok van 16.00u werden de eerste spelers en toeschouwers ontvangen in de, nog warmere, zaal. Met een koud drankje wachtte men tot iedereen klaar was met douchen. Als BCS moest er een beetje opgeschoten worden met de huldiging, want jawel: Tom Dumoulin begon op korte termijn met zijn tijdrit! Dit mochten de wielerfanaten natuurlijk alles, behalve missen. Ferry Tabor de Bonds Competitie Leider (BCL) verzorgde de huldiging. In tegenstelling tot andere jaren, werd er als eerste de sportiviteitsprijs bekend gemaakt. Ieder jaar wordt er van de teams verwacht om punten aan de tegenstanders te geven. De vereniging die gemiddeld de meeste punten heeft binnengehaald, wint de sportiviteitsprijs! De verenigingen die geen scores hebben aangeleverd, hebben helaas geen kans gemaakt om de prijs te winnen. Zie hieronder de scores.

Sportiviteitsprijs 2016/2017
1. Smashing Bruang 7,81
2. BC Ganzeveer 7,67
3. BC Heiakker 7,60
4. BV Heeze 7,38
5. BC Someren 7,32
6. BCV ‘73 7,29
7. BC Bakel 7,10
8. BC Never Down 7,00
9. BC Hanevoet 6,94
10. BC Con Brio 6,86
11. BV Dommelen 6,78
12. BC Mixed 6,61
13. BC Gemert 6,40
14. HBC Phoenix 6,36
15. BC Fair Play 5,00
16. BC ’85 Helmond *
17. BCAB *
18. BC Eindhoven *
19. BC Boemerang *
20. BC Brabantia *
21. BV Mierlo *
22. Rooise BC *
23. BC SRH *

* = vereniging heeft geen sportiviteitsscores aangeleverd

Na de huldiging werden er nog verschillende drankjes genuttigd, waarna iedereen weer zijn weg naar huis vond.

De foto’s zijn te vinden op de fotopagina.


Heb je een verslag/berichtje voor op de website of wil je graag helpen met het bijhouden van de HBB website en/of Facebook? Stuur een mailtje naar pr@hbbond.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven