Koninklijke onderscheidingen binnen de HBB

Ton Coolen in gezelschap van voorzitter HBB
HBB

Op 26 april werden de jaarlijkse lintjes weer uitgedeeld aan personen die een bijzondere verrichting voor de samenleving hebben gedaan. Dit jaar werden drie personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ton Coolen (HBB en BV Mierlo’76)

Vlnr. Teun van der Vorst (voorzitter HBB), Ton Coolen, Ruud Fransen (oud voorzitter HBB, lid BCS HBB)

Op jonge leeftijd (27 jaar) begonnen de vrijwilligersactiviteiten van Ton Coolen met een bestuursfunctie bij Badmintonvereniging Mierlo’76. Van 1996 tot 2018 was hij bestuurslid en voorzitter van  de Helmondse Badminton Bond. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid. Ook is Coolen van 1999 tot heden bestuurslid van Petanque Vereniging Littie of Littienie en 14 jaar lang vrijwilliger bij het Jeugdvakantiewerk in Mierlo.

Vanaf 2018 tot heden is hij bovendien actief lid van carnavalsvereniging de Rampetampers. En vanaf 2018 tot heden lid van de lokale fractie Lokaal Sterk. Bij die fractie is hij in 2022 benoemd en beëdigd tot burgercommissielid.

Sinds dit seizoen is Ton Coolen lid van de CTR bij de HBB. Teun van der Vorst (voorzitter HBB) en oud voorzitter Ruud Fransen zijn getuige geweest van de receptie in Helmond.Paul Hoedemaker (HBC Phoenix)

Paul Hoedemaker (HBC Phoenix)

Lid vanaf het eerst uur en ruim 33 jaar lang penningmeester van de Helmondse Badminton Club Phoenix. Naast het penningmeesterschap altijd bereid zijn steentje bij te dragen aan overige activiteiten. In 2018 benoemd tot erelid van de vereniging. Ook voor de VVE Stilpot paste hij gedurende vijf jaar op de financiën. De laatste jaren is hij als bestuurslid en voorzitter actief binnen de VVE Kasteel Noord.


Bas Buiter (BV De Valken)

Bas Buiter (De Valken)

Bas (44 jaar) is sinds 1996 groepsleider bij Stichting Doe Week Dommelen. Jaarlijks, gedurende 5 dagen, begeleidt hij een steeds wisselende groep kinderen in de leeftijd 4 t/m 6 jaar met allerlei sport- en spelactiviteiten.

Ook is hij al sinds 1997 actief voor de badmintonvereniging. Zo was hij onder andere jeugdbegeleider van Badmintonvereniging Dommelen, jeugdtrainer, zat hij in de activiteitencommissie, droeg hij zorg voor het opzetten en beheren van de website van de vereniging en zat hij in de technische commissie. In 2010 werd hij voorzitter van BV Dommelen. In 2020 ontstond, mede op initiatief van hem, door een fusie van BV Dommelen en Badmintonclub Valkenswaard, badmintonvereniging de Valken’20, waar hij ook voorzitter van is geworden.

Daarnaast is Bas sinds 2014 actief betrokken bij de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers, waar hij o.a. deel uitmaakt van de activiteitencommissie. Sinds 2022 is hij ook voorzitter van deze vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven