Con Brio ontsnapt aan eerste nederlaag

(Wim van Hoof)

En toch gebeurde het bijna tegen Ganzeveer, want het team uit Aarle Rixtel, had de gedoodverfde kampioen van de HBB competitie goed in de tang. Op het nippertje sleepte het team van Mirjam van de Berg er nog een gelijkspel uit waarbij de schade beperkt bleef en de afstand op de concurrent uit Gemert op twaalf punten staat met nog drie wedstrijden te gaan.

De afwezigheid van Edith Kuijpers had geen enkele invloed op de uitslag want haar vervangster, Joyce Roosenhart, was zeker geen verzwakking. Van de drie gespeelde partijen zegevierde de speelster uit Con Brio 4 twee keer. Met winst in de beslissende laatste partij, voorkwam zij dat Con Brio voor het eerst sinds jaren aan een nederlaag ontsnapte. Ganzeveer speelde een van haar beste wedstrijden van dit seizoen. Het team van Mark van Melick is niet te peilen, maar staat er altijd wanneer de tegenstander op papier sterker blijkt te zijn. Met goed badmintonspel, zorgvuldig en rustig, bouwde de middenmoter van de topklasse een 3-0 voorsprong op. Een weelde van jewelste waar men in Aarle Rixtel alleen maar van kan dromen, maar de voorsprong was dik verdiend. Pas in het mannendubbel dwong Con Brio met veel moeite de tegenstander tot capitulatie. Tijdens de eerste singel partij zorgde Arthur Martens voor de aansluiting, waarna Mirjam van de Berg de stand weer in evenwicht bracht na een zege op Stefanie van Melick. In de resterende twee partijen werd de spanning door Oscar Martens nog eens opgevoerd na de winst op broer Bartho, die in de extra game het hoofd moest buigen. Zoals eerder vermeld zorgde Joyce Roosenhart dat Con Brio gevrijwaard bleef van een nederlaag door haar singel tegen Nienke Houët met succes af te ronden. Concurrent Gemert had de handen vol aan Mixed om een nipte 5-3 zege mee naar his te nemen en kon slechts een punt op de koploper inlopen. De afstand lijkt te groot om nog een rol van betekenis te spelen en dat ondanks het gelijkspel van de koploper, de strijd om de titel gestreden is. Mixed hoeft zich met deze nederlaag ook geen zorgen te maken en kan na de inhaalpartij de derde positie op de ranglijst weer innemen. Tijdens de dubbelpartijen waren beide teams gelijk aan elkaar, maar in de vier partijen van het enkelspel was Gemert overheersend. Alleen Ellen Kuhn kon voor haar team nog een succesje boeken met haar zege op Saskia Horijon, want de overige partijen werden alle drie een prooi voor het team uit Gemert. Ook in de onderste regionen werd gestreden om behoud van de topklasse, waarin Con Brio 2 en Phoenix de strijd aangingen. Beide teams weten wat er op het spel staat en startte vooral Con Brio 2 furieus om de eerste klap toe te dienen. De 3-1 voorsprong die in de eerste vier partijen werd opgebouwd, was de basis van de nipte 5-3 zege. De strijd leek in deze fase zeker niet gestreden, want de hekkensluiter van de topklasse, Phoenix, vocht zich goed terug met zeges van Peter Stoop en Patricia van Barneveld. Met een gelijke stand werden de laatste twee singles gespeeld waarin Con Brio 2, aan de tegenstander de genadeklap uitdeelde, maar nog niet helemaal gevrijwaard is van degradatie. Dat wordt de komende maanden duidelijk.

In 3-I heeft koploper Hanevoet 5 verder afstand genomen van de concurrent met een zege op nummer drie van de ranglijst, Mixed 6 en het gelijkspel van de nummer twee Gemert 6. Het kampioenschap en promotie kan het team uit Eindhoven niet meer ontgaan met nog drie wedstrijden te gaan. Mixed 6 kon zich alleen in de dubbels meten met de koploper en hield daarin goed stand. In de vier singelpartijen moest de achtervolger uit Beek en Donk diep buigen voor de aanstaande kampioen van deze afdeling. De grootste concurrent, Gemert 6, leverde door het gelijkspel tegen RBC uit Sint Oedenrode weer punten in en raakt steeds verder achterop. De elf punten achterstand op de koploper en met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt een onoverbrugbare afstand. Om het behoud van deze klasse vecht Heiakker 2 en is elk punt voor het team uit Deurne welkom. Afgelopen week speelde het team  Esther Verschuuren tegen Con Brio 7 en behaalde een dik verdiend punt waardoor het verschil met hekkensluiter Never Down 2 is opgelopen naar vier punten. Echter het team uit Helmond moet nog een wedstrijd inhalen en met een gunstig resultaat zal de spanning onderin zeker oplopen. In de dubbelpartijen zorgde Heiakker 2 voor een verrassing door deze fase met een 3-1 voorsprong af te sluiten. Deze twee punten verschil hield het Deurnese team goed vast maar moest in de laatste twee singles toch capituleren en werd slechts één punt aan deze wedstrijd overgehouden.

In 4-I blijft het twee wedstrijden voor het einde erg spannend. De nummers een en twee blijven winnen en het verschil is slechts drie punten in het voordeel van koploper Hanevoet 6. Someren 2 blijft goed volgen en zullen de laatste twee wedstrijden van doorslaggevende betekenis worden. Hanevoet 6 versloeg Ganzeveer 6 met 6-2 en Someren 2 zette met dezelfde cijfers Mierlo 8 opzij. Omdat ook BC’85 3 tegen Mierlo 5 het onderspit moest delven met 6-2 blijft het onderin eveneens spannend. In 4-II heeft Dommelen 3 de koppositie van Heeze 2 weer overgenomen. Beide teams gaan de komende maanden uitmaken wie de sterkste is en wie straks gehuldigd mag worden. Drie wedstrijden zijn nog te gaan en het verschil tussen beide teams is slechts twee punten. Dommelen 3 behaalde een royale score en zette met 7-1 BCV 4 op een zijspoor. Onderin moest Ganzeveer 7 voor de zevende keer dit seizoen genoegen nemen met een nederlaag en wacht nog steeds op het eerste succesje van deze competitie. Tegen Mierlo 7 was het team van Bart Sterken dicht bij een gelijkspel maar kwam in het enkelspel een zege te kort om dat ene verdiende punt te bemachtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven