Belangrijke reglement wijzigingen!

Afgelopen 11 september 2018 zijn de reglement wijzigingen besproken op de Algemene Vergadering van de HBB. Tevens zijn ze alle drie ook goedgekeurd door de aanwezigen. Hieronder een korte opsomming met de meest belangrijke wijzigingen.

Huishoudelijk Reglement

 • Voortaan wordt er gebruik gemaakt van digitale bondskaarten. Voorheen moest je per se je bondskaart bij hebben tijdens iedere speelavond, maar dit is dus verleden tijd. 
  • Mocht je géén pasfoto in je digitale bondskaart hebben staan, dan zal door de zaalwacht een wettelijk goedgekeurd identiteitsbewijs worden gevraagd ter identificatie.
 • In kader van de AVG worden bijgehouden persoonlijke gegevens gereduceerd tot het minimum.

Wedstrijd Reglement

 • Richtlijnen toegevoegd voor spelers die BNL competitie én HBB competitie spelen. De BCS mag hiervan afwijken wanneer het noodzakelijk is. Dit geldt nog niet voor de vastspelers die op dit moment in de teams staan.
 • De invalbepalingen zijn een klein beetje versoepeld. Een speler mag namelijk invallen in een klasse (ongeacht welke klasse hij zelf speelt) als zijn/haar classificatie gelijk of lager is dan de maximale classificatie van de klasse waar hij/zij gaat invallen. Zelfs als de uitgevallen speler een lagere classificatie heeft. 
 • De zaalwacht krijgt bij ophalen van de sleutel in Suytkade een code om in te loggen op de zaalwacht applicatie. Daarin kan de zaalwacht haar verslag doen, spelers en andere aanwezigen controleren en informatie zien. Zie voor verdere informatie de zaalwachthandleiding.
 • De verenigingen zorgen er zelf voor dat de uitslagen binnen 72 uur ingevuld worden in het HBB Portaal. Informatie hierover heeft de VCL van iedere vereniging ontvangen.
 • Tegenwoordig mogen er ook twee coaches per vereniging aanwezig zijn in de zaal. Zij moeten wel vóór aanvang van de speelavond aangemeld zijn in het HBB Portaal. Zo kan de zaalwacht gemakkelijk onderscheid maken wie er wel en niet in de zaal mogen zijn.
 • Iedereen (met uitzondering van BCS leden en zaalwacht) die ‘legaal’ in de zaal is mag iedereen coachen. Voorheen mocht je alleen je eigen vereniging coachen, vanaf nu mag je iedereen coachen.
 • Bij de beker moest je voorheen als je met 3 dames/heren aantrad alle drie 2 wedstrijden spelen. Die regel is eruit geschrapt om het gelijk te trekken met de competitie regels.

Jeugd Wedstrijd Reglement

 • Spelers in een combinatieteam mogen enkel invallen in teams van de vereniging waar zij contributie betalen. 
 • De regels die de kampioen bepalen zijn rechtgetrokken zoals ook bij de senioren het geval is. Als je alle wedstrijden wint, zelfs als je minder punten hebt dan een ander team die één keer gelijk hebben gespeeld, dan mag je je als team kampioen noemen.
 • De invalbepalingen van de A- en B-klasse zijn aangepast. 

De nieuwe reglementen zijn inmiddels online gezet. Er zijn natuurlijk nog veel meer wijzigingen, maar hierboven staan de grootste/meest belangrijke.

Zoals je ziet is het stroomschema eraf gehaald, deze klopte niet meer vanwege de nieuwe regel bij de invalbepalingen. We proberen in de loop der tijd een nieuw stroomschema te ontwikkelen, beloven kunnen we echter niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven