Jeugd en senioren competitie gauw weer van start!

Eindelijk kan er weer gebadmintond worden! De jeugd competitie was inmiddels sinds de jaarwisseling gepland en gepubliceerd, maar de seniorencompetitie nog niet. Gelukkig kunnen ook de senioren nog nu weer aan de gang en hopelijk ook de competitie uitspelen! Lees hieronder de veranderingen voor beide competities.

Jeugd

De jeugd gaat zondag as (6 februari) weer van start met de tweede helft van het seizoen. Voor het eerst, voornamelijk vanwege de minimale inschrijvingen begin dit seizoen, wordt het seizoen in twee gedeeld. Vanaf september tot en met november 2021 heeft de jeugd al een eerste competitie gespeeld. Twee wedstrijden hiervan konden helaas nog geen doorgang vinden (AB- en EF-klasse). De BCJ hoopt dat in de tweede helft deze wedstrijden alsnog tussendoor ingehaald kunnen worden.

De tweede helft van dit seizoen bestaat uit nog een losstaande (opnieuw ingedeelde) competitie. Dit seizoen kent dus voor iedere klasse twee kampioenen!

Drie nieuwe deelnemende clubs

In de tweede helft, vanaf zondag 6 februari, zijn er meer teams ingeschreven (24 in eerste helft, naar 36 in de tweede helft). Dit is grotendeels te danken aan het feit dat er drie nieuwe verenigingen aansluiten (BC Geldrop, BC Rudra en VBSC) en uiteraard hebben een aantal verenigingen meer teams ingeschreven vergeleken met de eerste helft.

Looptijd competitie

De competitie loopt in voor de rest van het seizoen vanaf 6 februari tot 22 mei. Mits er natuurlijk geen uitval is door eventuele nieuwe maatregelen in dit tijdsbestek.

Senioren

De seniorencompetitie zal woensdag 9 februari weer van start gaan. Ondanks dat flink wat avonden niet gespeeld konden worden, besluit de BCS om de competitie toch af te maken. Om niet tot in de zomer door te moeten gaan, zal de bekercompetitie daarvoor moeten wijken.

Op de website staat inmiddels de planning voor de resterende wedstrijden (zonder de beker dus). Zet deze goed in de agenda en laten we hopen dat we weer de kans krijgen de competitie volledig uit te spelen!

Onzichtbare wedstrijden 2e en 4e klasse

In de 2e en 4e klasse wordt na de, op dit moment, zichtbare wedstrijden nog een promotie/degradatie poule gevormd en de daarbij horende wedstrijden. Het systeem is helaas nog niet aangepast waardoor we deze wedstrijd kunnen integreren in het wedstrijd overzicht. Hieronder zie je wel het totale overzicht van de wedstrijddagen en de promotie/degradatie poule wedstrijden. Download hier het programma als PDF

Corona maatregelen

Binnen enkele dagen komen we nog met corona maatregelen die gelden voor de jeugd en senioren competities. Houdt onze website dus nog even in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven